ИЗДВОЈЕНОНовости

СТРУЧНА ШКОЛА И ЈОВАН БАБИЋ ПРЕДЛОЖЕНИ ЗА ПРИЗНАЊА

За највише општинско признање, Великогоспојинску повељу са златним грбом општине, предложена је Стручна и техничка школа, док је кандидат за Захвалницу професор српског језика и књижевности у пензији Јован Бабић.

Рекао је то Дервентском листу предсједник Комисије за награде и признања Скупштине општине Славиша Ђураш, додавши да се ради о јединим пристиглим приједлозима.

– Комисија је на сједници у понедјељак разматрала ове приједлоге, а коначни приједлози за Великогоспојинску повељу и Захвалницу требало би да буду утврђени на сједници која је заказана за 8. јул – рекао је Ђураш.

Након што комисија утврди приједлоге, коначну одлуку о њима даће одборници Скупштине општине на једној од предстојећих сједница. Признања се појединцима и колективима додјељују поводом Дана општине, а на свечаној сједници парламента.

Повеља

За највише општинско признање Стручну и техничку школу предложио је Општински одбор СНСД-а због, како се наводи у образложењу, континуираног изузетног доприноса, увођења и усвајања нових технологија, техничких унапређења и остварених врхунских резултата у области образовања на подручју општине.

У образложењу, између осталог, стоји да су за понос постигнути успјеси при опремању радионице и набавке опреме у струци машинства и обраде метала.

– Путем разних пројеката и уз помоћ привредника у општини Дервента, школа је набавила опрему за најсавременије облике заваривања и тренажера за симулацију рада на ЦНЦ машинама, а у плану је набавка ЦНЦ машина чиме би опрема за машинску струку била у потпуности модернизована – наводи се у образложењу и додаје да се у будућности планира наставак добре сарадња ове школе са локалном заједницом, као и усмјеравање школе у правцу школовања дефицитарних кадрова који су потребни локалној заједници и привредним субјектима на подручју општине.

Захвалница

Редакција Дервентског листа за општинску Захвалницу предложила је професора у пензији Јована Бабића, који је читав свој радни вијек провео у дервентским школама, а ученицима је са великом енергијом и ентузијазмом усађивао љубав према матерњем језику.

– Иако га је пензионисање удаљило од ученика и учионица, он је наставио предано и са великим еланом да подстиче све око себе да чувају и његују српски језик, да указује на најчешће грешке које се чине приликом изговарања и писања, па су његове колумне о актуелној језичкој проблематици радо читани редови на страницама Дервентског листа – наводи се у образложењу у којем се додаје да су многи Дервенћани осјећај за правилно изговарање и писање понијели управо из средње школе са часова језика које им је држао професор Бабић.

Related posts

„Амика“ прославила 20 година
успјешног пословања

Derventski List

Прве исплате борцима
идућег мјесеца

Derventski List

Врбица прослављена уз
молитву и дјечије рецитације

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još