ДруштвоИЗДВОЈЕНО

СТРУЧНА ШКОЛА ОТВОРИЛА ВРАТА ЗА НОВЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

У Стручној и техничкој школи данас је организован Дан отворених врата за ученике деветог разреда основних школа са подручја општине, гдје су им представљене све струке и занимања у овој школи.

Овакав вид представљања струка у овој школи практикују већ шесту годину заредом, а директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић истакла је да на овај начин настоје да будућим средњошколцима олакшају избор жељеног занимања.

– Ми настојимо да им помогнемо, тачније, да им дамо својеврсно усмјерење у њиховим жељама. На васпитно – образован, али и забаван начин данас смо показали ученицима капацитете којима школа располаже. Сматрам да смо овим гестом поново потврдили да је Стручна и техничка школа отворена за сарадњу, како са другим школама, тако и са ђацима и њиховим родитељима – казала је Јовићева.

У овој школској години планиран је упис пет одјељења у Сручној школи и то у струци пољопривреда и прерада хране једно одјељење пољопривредних техничара од 24 ученика, у струци економија, право и трговина, такође, једно одјељење пословно правних техничара од 20 ученика. Планиран је и упис једног одјељења у струци угоститељство и туризам и то кухара од 22 ученика, док ће у струци машинство и обрада метала бити понуђена два одјељења, четворогодишње техничар ЦНЦ технологија са 24 ученика и трогодишње комбиновано одјељење заваривач и обрађивач метала резањем од 20 ученика.

Related posts

Послата љубав и подршка
обољелим од епилепсије

Derventski List

Све улице и путеви проходни

Derventski List

ОД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ОПРАШТА СЕ 211 ЂАКА (ФОТО)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još