ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Стручном литературом унаприједити предшколско васпитање

Стручна литература „Квалитет предшколског курикулума и цјеловит развој дјетета“, која је намијењена, прије свега, студентима педагошких наука, резултат је једногодишњег истраживања аутора Гордане Симић у оквиру магистарског рада на Филозофском факултету, представљена је данас у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“.

Књига, која је објављена почетком године под окриљем Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске, требало би да помогне да се квалитет предшколског васпитања и образовања унаприједи.
– Ово је мој скромни допринос предшколском васпитању и образовању. Драго ми је да је мој труд препознат од стране локалне заједнице, градоначелника, Министарства просвјете и културе, Републичког педагошког завода, те издавача књиге и организатора промоције Завода за уџбенике и наставна средства РС – казала је Симићева.
Том приликом директор Завода за уџбенике и наставна средства Бојан Ђенић казао је да ова установа у сарадњи са Министарством просвјете и културе РС, те Републичким педагошким заводим већ годинама активно учествује у предшколском васпитном систему.
– Издали смо одређени број монографија и књига које се тичу предшколског васпитања и образовања, а међу њима је и „Квалитет предшколског курикулума и цјеловит развој дјетета“, чији је аутор директорица предшколске установе у Дервенти Гордана Симић. Морам напоменути да је у питању књига која је добила веома високе оцјене наших рецензената и управо због тога сам убијеђен да ће ова књига бити од велике користи свима онима који се баве проучавањем предшколског васпитног система – казао је Ђенић.
Један од рецензената књиге помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање у Министраству просвјете и културе РС Наташа Цвијановић истакла је да је најважније то што је књига изашла „из руку“ практичара.
– Овакви радови засигурно много доприносе унапређењу квалитета цјелокупног система васпитања и образовања – казала је Цвијановића нагласивши да је веома значајно то што се фундус стручне литературе повећава радовима домаћих аутора.
Пуну подршку стручном раду у овој области пружио је и градоначелник Милорад Симић који је казао да је ријеткост да се неко одважи на писање и издавање стручне литературе.
– Све је мање писане ријечи, а све је већа употреба телефона. Овакви пројекти вазда наилазе на моју пуну подршку, као и подршку Градске управе – додао је градоначелник.

Промоцији књиге присуствовали су бројни стручни радници из области васпитања и образовања, представници јавног живота, те бројни други гости.

Related posts

ДЕРВЕНЋАНКА СЕ ПРИДРУЖИЛА АКЦИЈИ ЗА ПОМОЋ БОЛЕСНОЈ ДЈЕВОЈЧИЦИ

admin

НОВА КОЛИЦА ЗА ЛАКШУ СВАКОДНЕВИЦУ

admin

Брчаци одбранили титулу, славила и екипа Добој/Шипово

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još