Култура

Суграђане увела у тајне моде и рециклаже

„Љетна арт сцена“ вечерас је љубитељима моде, али и свима који желе да се ангажују у очувању природе, приредила је радионицу о теми „Мода и рециклажа“, коју је водила дизајнерка одјеће и текстила Маја Кнежевић Бирманчевић.

Полазници радионице имали су прилику да се упознају са различитим техникама колажа и рециклаже старе одјеће, односно како да се на креативан начин смањи емисија отпада, те тако очува околина. Осим тога, полазницима је указано и на то како старе комаде одјеће редизајнирати и направити од њих употребљиве и модерне комаде.

– Акценат је стављен на рециклажу као важан сегмент модне индустрије, која је пак сврстана међу четири највећа загађивача животне средине – казала је Кнежевић Бирманчевић истичући да се на радионици причало о одговорности коју сви имамо као појединци, те су се тражили начини како се може искористити одјећа која нам више није потребна, чиме би се додатно смањило загађење природе.

Ант:

Клавир

Организатори су се осврнули и на претходну вече када је духовна музика увеличала „Арт сцену“.

– Наши малишани су на самом путу до Дервенте прикупили око 120 КМ, док је публика донирала 137 марака – казали су организатори који су истрајни у циљу да дервентску културну сцену „почасте“ полуконцертним клавиром.

Related posts

Сајам књиге обогатио „Арт сцену“

admin

Ликовна умјетност обојила „Арт сцену“

admin

Пјесници чувају сјећање
на Славка Покрајца

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još