ДруштвоИЗДВОЈЕНО

СУТРА ПРИЈЕМ ЗА МАЛИШАНЕ У ПРИПРЕМНОЈ НАСТАВИ

Дјечије обданиште „Трол“ и ове године организује припремну наставу за дјецу полазе у школу, а која нису боравила у предшколској установи, а пријем за ове малишане и њихове родитеље је сутра у 16 часова у просторијама вртића.

Настава у програму припреме у години пред полазак у школу почиње 1. марта и траје до 1. јуна, а одвијаће се радним данима у термину од 16 до 19 часова.

Начелник општине Милорад Симић обезбиједио је средства за куповину дидактичког материјала за предшколску дјецу „Цврчков коплет“,  вјежбанке за дјецу, које ће им сутра лично уручити.

Послије подјеле вјежбанки у „Тролу“ ће бити одржана представа за дјецу.

Директорица вртића Гордана Симић рекла је раније да је министарство у „Тролу“ одобрило овај програм за пет васпитно – образовних група.

Влада Републике Српске обезбиједила је 337.000 марака за овај тромјесечни програм и омогућила да се у програм укључе сви заинтересовани малишани.

Програм ће се проводити у 39 предшколских установа и 74 основне школе у Републици Српској, а њиме је обухваћено укупно 4.353 дјеце, што представља око 45 одсто од укупног броја дјеце у Српској која у септембру треба да крену у први разред.

Related posts

„Лајком“ подржите избор
најбоље празничне фотографије

Derventski List

„СОМИЈАДА“ ЗА ВИКЕНД

admin

Данас на градском тргу
радионица за дјецу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još