Култура

„Тајни задатак“ суочио публику са глобалним проблемом

Дуодрама под називом „Тајни задатак“ у извођењу два млада глумца Александра Шева и Милана Димића пред дервентску публику изнијела је вечерас аспекте интроспекције и паралеле која осликава стање у цијелом свијету.

Ријеч је о ауторском пројекту Александра Шева који је био и продуцент првобитне верзије представе, а комад прати причу двојице професионалних убица.

– Они беспоговорно извршавају задатке, слијепо вјерују свом вођи и немају идеју како би живот изгледао да морају сами да га креирају. Ти људи су навикли да извршавају задатке и наметнуте обавезе, што на неки начин осликава и цијели свијет у којем сви срљамо за извршењима задатака и циљева који нам се намећу, а приликом којих сами себи намећемо притисак – казао је Шево додавши да није ријеч о класичној флоскули гдје увијек постоји вођа којег слијепо слиједимо, већ да се представа бави и проблемима у нама самима.

– Усљед свег тог притиска који човјек себи ствара, схвата да је проблем он сам и то је један аспекат ове представе – објаснио је Шево.

Позоришна представа „Тајни задатак рађена је по оригиналној верзији „Без поговора“ британског нобеловца Харолда Пинтера, који је текст за ову представу поклонио српском народу за вријеме бомбардовања.

 

 

Related posts

Мариловићева са младим пјесницима
„Бранковог кола“ славила поезију

Derventski List

„Лето кад сам научила да летим“ у три термина

admin

Роман „И ја сам
рођена“ настао у даху

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još