Спорт

„Текстилац“ очекује подршку општине и спонзора

Управни одбор дервентског фудбалског прволигаша „Текстилца“ требало би да засједа ових дана, а главна тема биће припреме за наставак наступа у Првој фудбалској лиги Републике Српске.

Према оном што је до сада саопштено из клуба, „Текстилац“ ће наставити да се такмичи.

Управа је обавијестила све играче ангажоване у клубу, тренере, техничка лица и играче свих категорија да ће клуб у предстојећој прољeћној полусезони наставити са континуитетом рада и такмичења.

Планирано је да сениорска екипа углавном остане у истом саставу, уз ангажовање неопходних појачања, што би било условљено евентуалним одласцима појединих играча.

– То значи да клуб у прољећном дијелу сезоне рачуна на све играче који су наступали у јесењем дијелу првенства због чега их молимо да се што активније посвете индивидуалним припремама до почетка званичних припрема. О датуму почетка припрема играчи ће бити благовремено обавјештени – саопштено је из клуба.

Руководство подсјећа да је „Текстилац“ јесењу полусезону завршио на диоби четвртог мјеста табеле и безбрижно дочекује наставак сезоне. Тај пласман остварен је захваљујући прије свега фуриозном завршетку јесењег дијела сезоне са три побједе, од укупно пет посљедњих утакмица без пораза. Међутим, подсјећају да тај резултат ипак није био случајан и изискивао је велике напоре управе с обзиром на високе трошкове које клуб има, чак и када су они близу минимума за нормално функционисање.

– Због тога се надамо да ће клуб, упркос изазовним и тешким временима, и даље имати подршку локалне заједнице, предузећа и појединаца који су га до сада подржавали. За функционисање клуба потребно нам је око 250.000 марака, од чега половину осигурава локална управа. Због тога нам је кључна и неопходна подршка највећих спонзора попут „Фрукта трејда“, „МБ Моторса“, „Геокопа“, „Гатарића“, „Тима електротехнике“, „Империје“ и свих других који су на било који начин дали подршку нашем клубу у досадашњем раду – нагласили су из клуба.

Related posts

У дресу „Радника“ бруси фудбалске финте

admin

„Дервента“ прижељкује
нову побједу пред финиш сезоне

Derventski List

ПОЧЕЛЕ ПРИЈАВЕ ЗА ЉЕТЊУ ШКОЛУ ТЕКВОНДОА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još