Спорт

„Текстилац“ под Коромановим вођством добио нову енергију

Дервентски прволигаш „Текстилац“ под вођством новог тренера, прослављеног репрезентативца Србије Огњена Коромана, добио је нову, пријеко потребну енергију, а шеф струке истиче да екипа има квалитет и предиспозиције за напредак.

Короман, који је у протеклом мандату обављао функцију спортског директора, дерби на клупи „Текстилца“ имао је протеклог викенда када су „кројачи“ у оквиру Прве лиге дочекали „Слободу“ из Новог Града.

– Момци су показали карактер и видјело се да екипа има квалитет, што је најважније. Мислим да ћемо из дана у дан све више напредовати и да идемо ка средини табеле. Битно нам је да имамо што мање повреда и посебно беспотребних картона и искључења – рекао је Короман.

Одлука да преузме „Текстилац“, додаје, није била толико тешка с обзиром на искуство из претходне сезоне и чињеницу да познаје већину играча.

– Није ми било тешко да се прикључим клубу с обзиром на претходни мандат. Имам неке другачије методе рада у односу на претходног тренера Пурића и радићемо доста шаблонских тренинга како би направили систем како хоћемо да играмо. Када играчи прихвате то, кренућемо остваривати и боље резултате. Новајлије ћу тек упознати, већ смо одрадили неколико тренинга и за сада је све у најбољем реду – поручује Короман.

Гостовање у Модричи у идућем колу и сусрет са „Омарском“ прилика су да се подебља прилично танак бодовни салдо у првих седам кола.

– Анализираћемо најбитније елементе игре противника, али нама ће бити најважније да наши играчи буду усредсређени на утакмицу, отприлике као против Новог Града и у том случају неће бити бити проблема – нагласио је Короман.

Дервентског прволигаша данас очекује сусрет првог кола Купа „Др Милан Јелић“ у којем у 16 часова дочекују „Рудар“ из Приједора.

Related posts

У фудбалу и дружењу
ужива 700 дјеце

Derventski List

„НЕКТАР ФУТСАЛ 2018“ НАПУНИО ДВОРАНУ

admin

Дервенћани упјешни на
уличној трци у Лакташима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još