ИЗДВОЈЕНОСпорт

„ТЕКСТИЛЦУ“ ОРДЕН И 100.000 КМ ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА

Фудбалски клуб „Текстилац“, поводом 100 година постојања, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је „Орденом Његоша трећег реда“, а за даљи развој клуба српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је финансијску ињекцију од 100.000 марака.

Ревијалном утакмицом ветерана дервентског клуба и београдске „Црвене звезде“, „Текстилац“ данас обиљежава значајан јубилеј, а Додик је на почетку сусрета „кројачима“ пожелио да и даље, уз много успјеха, трају.

  • Новчана помоћ Републике Српске „Текстилцу“ је у циљу стварања што бољих услова за рад клуба који прославља значајан јубилеј – рекао је Додик који је од управе „Текстилца“ на поклон добио дрес и заставицу клуба.

Душан Рељић је у име руководства клуба захвалио Додику и Цвијановићевој нагласивши да ореден, али и финансијска помоћ обавезују руководство клуба да се још јаче бори да унаприједи „Текстилац“.

Прослави јубилеја клуба присуствују бројни спортисти и угледни гости, а послије ревијалне утакмице која је завршена резултатом 2:2, у мотелу „Двор“, гдје су гости имали прилику да погледају видео-спот о „Текстилцу“ и присјете се најважнијих момената у дугој историји дервентског клубс.

Задовољство са играчима и љубитељима фудбала поводом јубилеја подијелио је и начелник општине Милорад Симић истакавши да је срећан што живи у времену када се обиљежавају стогодишњице, а подсјетио је да дуже од вијека траје Дервентски вашар, Учитељска школа, Гимназија, Дервентски лист, а сада и „Текстилац“.
– Велика је ствар обиљежити сто година и изражавам задовољство што сам савременик овог доживљаја, што сам учествовао у обиљежавању стотину годину нечега што је више од игре. Ово је дервентско добро, а акобогда, будуће генерације ће прославити 200 година – рекао је Симић истакавши да су пред Дервентом свечарски дани, а да су започели јуче управо на стадиону уз око 800 дјеце.
Свечаности су присуствовали и представници Фудбалског савеза РС, чији је представник Горан Ћејић дервентским фудбалерима и управи честитао на истрајности.
– Ово је заиста риједак јубилеј и желим свима у „Текстилцу“ да остваре све своје планове у наредних још стотину година. Трајање које је иза клуба очигледно је резултат тога што клуб има чврсте фудбалске темеље и вјерујем да ће и убудуће да овдје поникну нови Вејзовићи, Субићи и други угледни играчи – рекао је Ћејић.

Признања
Предсједник ФК „Текстилац“ Предраг Дринић на свечаности је подсјетио на назјначајније датуме у историји клуба и уопште фудбала на овим просторима, те је уручио признања и захвалнице онима који су допринијели развоју клуба и фудбала у нашем граду. Признања су понијели начелник Симић, Саво Ружојчић, Бојко Гатарић, Миланко Балешевић, Душан Рељић и Милорад Субић, а захвалнице су уручене представницима Фудбалског савеза РС, ФК „Црвена звезда“, капитену дервентске екипе Милораду Субићу, Влади Бијелићу, Мирославу Лишчићу, Бориславу Раилићу, Тихомиру Томинчићу, Борису Николићу, Давору Пијетловићу, Златку Шогоровићу, Ђорђу Томинчићу, Дејану Плиснићу, представницима Дома здравља, Полицијске станице и Дервентског листа, а Душко Рељић захвалницу је уручио Предрагу Дринићу. Из Фудбалског савеза РС признање је стигло на адресу дервентског клуба.

Утакмица
Иако резултат није био у првом плану, током ревијалног меча ветерана виђена су четири поготка. Играчи обје екипе показале су да још увијек имају осјећај за игру, те плејадом лијепих потеза забавили публику. Бројни љубитељи најважније споредне ствари на свијету дошли су да погледају сусрет двије екипе, а то је била прилика да поново на терену виде легенде дервентског клуба, али и реномирана имена из Звезде које су прослављења широм Европе. Некадашњи играч клуба у граду на Укрини Жељко Богдан рекао је да га радује што клуб данас окупља велики број играча свих узраста.
– Ово је заиста лијеп и јединствен доживљај, јер сам некад маштао да имам потписе ових играча против којих сада играм. Ово је дивно искуство и надам се да ће и сљедеће генерације добити чешће прилику да заиграју против својих идола – рекао је Богдан.
Да је част бити дио овакве прославе истакли су и некадашњи асови „Црвене звезде“, а Здравко Боровница радо је дошао на јубилеј дервентских колега.
– Иако је Звезда велико име, захвални смо на позиву да будемо део прославе какве се не виђају често. Позвани смо да ово увеличамо и радо смо се одазвали, а клубу честитамо и желимо успех – рекао је Боровница.

 

 

Related posts

На кампу у Требињу стицали нова знања

admin

„РОБОТ“ 9. ОКТОБРА ОТВАРА ВРАТА КУПЦИМА У ДЕРВЕНТИ

admin

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ВОДОВОДА У СИМИЋА СОКАКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još