Eкономија

ТЕКУ РОКОВИ ЗА ПРИЈАВЕ ЗА ОЛАКШИЦЕ

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске позвало је правна лица и предузетнике, којима је забрањено обављање дјелатности закључком или наредбом донесеном у сврху спречавања ширења корона вируса, да провјере да ли се налазе на списку за додјелу средстава за мјесец март 2020. године из Фонда солидарности за обнову Републике Српске.

Из министарства су истакли да увршћавање на списак представља први корак за остваривање права на подршку.

– Позивамо привреднике и правна лица да, уколико нису евидентирани, пријаву могу послати на мејл mpp@mpp.vladars.net како би били уврштени на списак. У пријави је потребно навести назив правног лица или предузетника, ЈИБ, шифру дјелатности, уз обавезно навођење одлуке штаба за ванредне ситуације по основу које је забрањено обављање дјелатности – напомињу из министарства.

Неопходно је да сва правна лица и предузетници којима је забрањено обављање дјелатности у марту, по основу поменутог закључка или наредбе, најкасније до 11. маја поднесу Пореској управи Републике Српске писану изјаву са захтјевом за исплату пореза на доходак и доприноса на плату за мјесец март.

Рок за пријаву на списак за правна лица и предузетнике за додјелу средстава за мјесец април 2020. године из Фонда солидарности за обнову Републике Српске је 15. мај.

Осим претходно поменуте пријаве за додјелу средстава, неопходно је да сва правна лица и предузетници који испуњавају услове прописане наведеном Уредбом, поднесу писмену изјаву са захтјевом за исплату најниже плате Пореској управи Републике Српске најкасније до 10. јуна.

 

Упутства

Како би се омогућио једноставнији процес пријаве, на веб сајту министарства се налази корисничко упутство за пријаву за израду спискова. Такође, све додатне информације правна лица и предузетници могу је добити на контакт телефон 051/338-384.

Апликација за пријаву правних лица и предузетника за додјелу средстава за мјесец април из Фонда солидарности за обнову Републике Српске активна је и доступна на веб страници Владе Републике Српске на адреси http://prijava.vladars.net.

Related posts

Почиње подјела регресираног дизела

admin

Објављена листа најтраженијих
занимања у БиХ

Derventski List

Отворен јавни позив за додјелу бесповратних средстава

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još