Култура

„Терапија“ осликала тему мушко – женских односа

Дервентска публика вечерас је имала прилику да свједочи реалном и комичном приказу мушко – женских односа и то на даскама које живот значе кроз представу „Терапија“ Позоришта младих „ДИС“ из Бањалуке.

За овај комад у дервентском Центру за културу тражила се столица више, а како сами глумци Бојан Колопић и Смиљана Маринковић истичу, представу за свако извођење дограђују сегментима из стварног живота.

– Представа је настала 2014. године и ми већ седам година растемо са њом, те је свако од нас приватно проживљавао многе ствари које се дешавају у представи, тако да она није иста као што је била када је премијерно изведена. Ми је надограђујемо константно, с обзиром да је ријеч о представљању непресушног извора тема, мушко – женских односа – појаснили су глумци додавши да се и фокус представе неријетко мијењао.

– Дешавало се да неке ствари које, на примјер на премијери или током првих неколико играња, нису биле најважнији елементи представе, временом постану епицентар комада – објаснили су носиоци представе.

Глумци представе „Терапија“ заслужили су за овај комад награде за најбољег младог глумца и најбољу младу глумицу на фестивалу „Заплет“, те награду у Бугојну, гласовима публике, за најбољу представу.

Related posts

Кабаре Стефана Симића
привукао пажњу Дервенћана

Derventski List

Горан Бијелић представља 20 година стваралаштва

admin

НЕВОЉЕ МЛАДИХ ДЕЛИКВЕНАТА ОПОМЕНА ОМЛАДИНИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još