Друштво

Титула ђака генерације испуњење сна

Жеља да понесе титулу ђака генерације била је највећа мотивација да стигне до зацртаног циља, а уз добру организацију, планирање и учење, успјех није изостао, те је Доминик Васић образовање у Основној школи „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи окончао као најбољи међу најбољим.

Интересовање за рачунаре и информатику овог је ученика усмјерило ка Средњошколском центру „Михајло Пупин“ и струци техничар рачунарства и програмирања.

– За рачунаре сам се заинтересовао због велике љубави према игрицама, а којима и сада знам да посветим и два – три часа дневно. Схватио сам да ми то „лежи“, па сам наставио да истражујем и због тога сам и изабрао смјер техничар рачунарства и програмирања – испричао је Васић додавши да му је додатна мотивација то што је програмирање занимање будућности, али и једно од најплаћенијих занимања данашњице.

Дани проведени у основној школи остаће му у најљепшем сјећању, а ни учење му никада није тешко падало.

– Увијек сам на вријеме учио, никада нисам дозволио да се градиво накупи, а то ми није било тешко, јер волим да учим – објаснио је овај будући средњошколац, те додао да су му постигнути резултати на такмичењима омогућили да му основно школовање обиљежи титула ђака генерације.

– Прижељкивао сам то признање и заиста ми много значи, јер то одраз мог труда и потврда да се све може ако се довољно жели. И у средњој школи планирам да наставим истим темпом и оправдам успјех из основне школе – рекао је Васић додавши да је велику подршку имао и од наставника.

– Наставници су заиста вјеровали у мене и нису ми дали да попустим у учењу. Већ у седмом разреду су почеле математичке секције и припреме за такмичења и заиста су ми наставници посветили много времена, а ја сам се трудио да им се одужим тако што сам на најбољи начин представљао своју школу на које год такмичење да сам отишао – поносно је истакао своја постигнућа Васић.

Такође, казао је да му је веома тешко пао период пандемије, одсуство из школе и напослијетку, скраћени часови.

Мајка

Љубав према учењу, Доминику је усадила његова мајка, која му је била учитељица.

– Она нам је свима у разреду говорила да је веома важно да учимо и да ћемо само тако моћи, на прави, начин, напредовати у животу и свима нам је усадила и обавезу али и љубав према учењу – казао је Васић.

Related posts

Струју добија десет домаћинстава повратника

admin

Горња и Доња Лупљаница
сутра без струје

Derventski List

Чист димњак и исправне
инсталације за мирну зиму

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još