ИЗДВОЈЕНОНовости

ТРИ НОВОЗАРАЖЕНА ДЕРВЕНЋАНИНА

Вирус корона потврђен је код 125 особа у Републици Српској, односно код три из Дервенте, показују посљедњи подаци Института за јавно здравство Српске.

Ради се о 57 мушких и 68 женских особа , од којих је 23 млађе, 76 средње и 26 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 20 особа је из Бијељине, 16 из Бањалуке, 12 из Требиња, десет особа је из Модриче, по седам из Прњавора и Фоче, по четири особе су из Зворника и Мркоњић Града, по три су из Дервенте, Добоја, Козарске Дубице, Котор Вароша, Приједора и Српца, по двије особе из Братунца, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Лакташа, Лопара, Пала, Хан Пијеска и Шековића и по једна особа из Билеће, Градишке, Милића, Новог Горажда, Петрова, Сокоца, Сребренице, Теслића и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о жени старије животне доби из Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.169 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 152 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона. У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.014 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 46.787 особa.

Дом здравља

Из Дома здравља Дервента саопштили су да је данас  потврђена инфекција корона вирусом код једног лица из Дервенте.

  • Лице је било у контакту са особом код које је претходно потврђена инфекција корона вирусом. Случај заразе потврђен је и јуче, на основу извјештаја Института за јавно здравство,  код једног лица са пребивалиштем у Дервенти које борави у установи за смјештај већег броја лица на подручју друге општине и није имало контаката на подручју Дервенте – саопштено је из ове установе.

 

Related posts

УПИС УЧЕНИКА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ

admin

РЕЗ НА ТРИФУНДАН МОЛИТВА ЗА СОЧНЕ ГРОЗДОВЕ

admin

Скраћена изолација и радно вријеме кафића

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još