ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„Тролов“ базар за маленог Михајла први у низу

Борба за лакше и срећније дјетињство седамнаестомјесечног Михајла Радановића из Дервенте, који болује од спиналне мишићне атрофије, ујединила је бројне установе, организације и удружења у намјери да својим хуманитарним базарима анимирају суграђане да помогну маленом дјечаку.

Циљ ове хумане акције јесте прикупљање новца за текуће трошкове које Михајлова породица има, те куповину болничког кревета, комуникатора и стандера који ће маленом дјечаку бити неопходни у скоријој будућности.

Михајлова мајка, Рајка Радановић, казала је да им подршка коју организовањем новогодишњих базара пружају установе и удружења из Дервенте много значи,

– Желим да нагласим да намјера није прикупљање новца за Михајлово лијечење, с обзиром да те трошкове сносе Фонд солидарности и Фонд здравственог осигурања, већ за текуће трошкове. Ради се о ангажовању асистента који ће нам ускоро бити потребан, те специјализованог терапеута који је можда и најважнија карика када се ради о овом типу болести. Такође, одлазак у специјализоване центре за рехабилитацију дјеце која болују од ове болести је веома скупо и породице сносе те трошкове – казала је Радановићева додајући да су им се јавиле и многе организације, али и појединци и из других градова који су вољни да помогну.

Михајлово здравствено стање, те трошкови на које породица наилази покренули су лавину хуманих акција које би требало да маленом суграђанину олакшају свакодневицу.

Први у низу базара на којима ће бити понуђени разни производи, слаткиши, украси и гардероба, почео је данас у кругу вртића „Трол“. Малишани из обданишта су у акцији под називом „Дјеце Дервенте за Михајла“, заједно са својим тетама и родитељима припремили понуду која ће бити доступна до петка у дворишту ове установе.

– Приход од продаје биће прослијеђен на рачун породице Радановић. Сви малишани из вртића су учествовали у припреми, као њихови родитељи и тете – казала је директорица вртића Гордана Симић позивајући суграђане да подрже акцију и учине Михајлово дјетињство лакшим.

Новогодишњи базар, који организује Основна школа „19. април“ ове године биће посвећен помоћи Михајлу.

– Школски штандови 24. децембра биће постављени на Тргу православља, испред „Корт маркета“ и испред „Retail парка“ од десет до 16 часова, а један штанд ће бити постављен на Сајмишту током пазарног дана од девет до 11 часова. Новац који на овај начин прикупимо усмјерићемо за нашег малог лава, великог борца. Поред наших ученика и колектива, жеља нам је да нам се придруже и остале школе и суграђани – рекла је директорица школе Елвира Миљић додајући да је вријеме даривања, а ово је један од најбољих начина да се некоме помогне.

Послије тога, требало би да услиједи и божићни базар у организацији Удружења дјеце, родитеља и омладине са сметњама у развоју „Сунце“.

– У наредном периоду наше радионице биће усмјерене ка изради божићних декорација које планирамо продавати на божићном базару 4. и 5. јануара 2021. године испред „Корт маркета“ у Дервенти у периоду од десет до 17 часова, а средства ће бити намијењена за помоћ нашем најмлађем члану Михајлу Радановићу – најавили су из „Сунца“.

У акцију се укључило и Коло српских сестара „Царица Милица“ које ће уочи Божића, односно 5. и 6. јануара 2021. године, одржати божићни базар.

– Базар Кола српских сестара одржаће се испред Саборног храма Успења Пресвете Богородице и храма Преображења Господњег у Новом насељу. Наше чланице ће за ту прилику припремити већи дио трпезе за Божић, а наши суграђани ће на тај начин моћи себи да обезбиједе бадњак, пшеницу, димљени сир, колаче, а при томе учинити добро дјело. Уз то, за предузећа имамо могућност припреме кетеринга, односно празничне закуске – казали су из Кола додајући да ће црква за Михајла уплатити 500 марака.

– Надамо се да ћемо сви заједно направити велики искорак и пружити подршку породици Радановић како бисмо им олакшали свакодневицу и поручили им да нису сами у својој борби, али и уљепшали празничне дане који су пред нама – навели су из Кола.

Подршку акцији најавили су и из Основне школе „Никола Тесла“ истичући да ће посјетом базарима дати свој допринос прикупљању средстава за маленог Михајла.

У акцију помоћи Михајлу укључио се и један спортски колектив, и то Женски рукометни клуб „Дервента“. Они ће сав приход од продаје улазница за онлајн пренос утакмице која се одржава у суботу, 26. децембра, уплатити на жиро – рачун породице Радановић. Утакмица ће бити преношена преко „фејсбука“, а улазница кошта десет марака.

Жиро – рачун

Подршку породици Михајла Радановића можете пружити и уплатама на жиро – рачуна 562-005-81628229-17 који је отворен у НЛБ Развојној банци на име Рајка Радановић, а број девизног рачуна је 18181037.

Related posts

ДОМ ЗДРАВЉА ОДРЕДИО ДЕЖУРНЕ БРОЈЕВЕ ТЕЛЕФОНА

admin

Вечерас отварање изложбe
радова из сликарске радионице

Derventski List

Послата љубав и подршка
обољелим од епилепсије

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još