ИЗДВОЈЕНОКултура

УГЉЕВИЧКИ ХАРМОНИКАШИ ОДУШЕВИЛИ ДЕРВЕНЋАНЕ

Дервентска публика вечерас је уживала у концерту оркестра хармоника ОШ „Алекса Шантић” из Угљевика, који је одржан у Центру за културу.

Наставник у Основној школи “Алекса Шантић” и вођа оркестра хармоника Славко Николић рекао је да оркестар постоји већ двије деценије. Додао је да је тренутно на сцени млађа генерација.

  • Можемо се похвалити да смо обишли готово читав свијет. Гостовали смо широм Европе, с тим да смо три пута наступили у САД – у. Прије неколико година, на такмичењу “Ја имам таленат” освојили смо четврто мјесто. Након тога смо се представили на Олимпијади у Сочију, а услиједило је и гостовање у Оману, гдје смо били султанови гости. Између осталога, изузетан резултат остварили смо и у Јекатеринбургу – казао је Николић.

Предсједник СПКД “Просвјета” Драган Каиновић, које је организовало концерт, казао је да је циљ био да Дервенћани чују младе хармоникаше, који су већ познати широм свијета.

  • Жељели смо да Дервенћани чују њихова умијећа, те да их награде заслуженим аплаузом – истакао је Каиновић.

Члан Управног одбора “Просвјете” Милорад Ђурђевић истакао је да угљевички хармоникаши вечерас били ту да би обогатили душе и срца, поготово, омладине и дјеце школског узраста, која би требало да буду поносна што овај оркестар гостује у Дервенти.

Најаве

Драган Каиновић је најавио догађаје који ће обиљежити наредни период у “Просвјети”.

  • Пред нама је конкурс за избор најљепшег ћириличног рукописа. На почетку сљедеће школске, односно, академске године настојаћемо да, кроз једну занимљиву активност, ангажујемо еминентне стручњаке из лингвистике – рекао је Каиновић, додајући да реализација свих активности зависи од подршке локалне заједнице, која је изразила добру вољу.

Related posts

Игор Жунић на челу дервентског СНСД-а

admin

ПОТРАГА ЗА ЖАРКОМ ПЕЋИЋЕМ НАСТАВЉА СЕ И ДАНАС

admin

Подршка раду јавних установа и
Градске управе, суфицит 2,3 милиона КМ

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još