Друштво

УДРУЖЕЊУ РОМА ПОДРШКА ЗА КУПОВИНУ УЏБЕНИКА

Начелник општине Милорад Симић уручио је данас новчану помоћ у вриједности од 3.400 марака Удружењу Рома Дервента за куповину уџбеника ученицима основних и средњих школа.
У школској 2020/21. години, према списку које је доставило Удружење Рома, 31 ученик основних школа и три ученика средњих школа требају уџбенике, а представница Удружења Нихада Ћућић истакла је захвалност за указану помоћ коју општинска управа обезбијеђује за ову националну мањину већ дуги низ година.
– Овом приликом желим да се захвалим начелнику општине Милораду Симићу и његовим сарадницима који нам увијек изађу у сусрет и то већ већ 11 година колико сарађујемо. Ова помоћ за 34 ученика ромске популације коју нам општина обезбиједи сваке године нам много значи. Поред ове помоћи, општина нас средствима помогне у организицији обиљежавања Ђурђевдана, традиционалног окупљања Рома, а нисмо заборављени ни за вријеме новогодишњих празника, када нашој дјеци буду уручени пакетићи- рекла је Ћућићева.

Related posts

Борачке категорије заслужују посебан сензибилитет друштва

admin

ЗАБРАЊЕНЕ ПОСЈЕТЕ И НА УКЦ РС У БАЊАЛУЦИ

admin

Вожња електричним тротинетом само уз дозволу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još