Друштво

Уз труд и залагање успјех не може изостати

Свакодневица проткана звуцима клавирских дирки Дору Сибинчић сврстала је у најбоље младе музичаре у Дервенти, а њен труд и љубав према музици награђени су титулом ученице генерације у Музичкој школи при Основној школи „Никола Тесла“.

Иако истиче да је до ове титуле стигла захваљујући свакодневном вјежбању, признаје да се у трећем разреду одлучила да упише музичку школу јер је то тада било популарно међу њеним другатима.

– У то вријеме много мојих другара и познаника је ишло у музичку школу, па сам и ја хтјела да пробам. Заљубила сам се у музику и од тада сам свакодневно вјежбала барем пола часа дневно, а потом све дуже и дуже – казала је Сибинчићева додајући да је музичко знање брусила у класи професорице Мирјане Ђукић.

Иза ње су бројна такмичења и признања, како на домаћим тако и на међународним смотрама, али и прва награда на међународном Бањалучком бијеналу. Иако је одлучила да школовање настави у гимназији, размишља да упоредо похађа и средњу музичку школу у Прњавору.

– Сва такмичења и наступи су посебни и свако носи неке другачије успомене, али бих ипак издвојила као љепше догађаје наступе на годишњим концертима Музичке школе и „Viva la musica“. Жеља ми је да се и даље бавим музиком, јер заиста уживам у томе, без обзира на то да ли ћу уписати и средњу музичку школу – истакла је она.

Додаје да је похађање музичке школе било веома лијепо искуство и поручује млађим суграђанима да изаберу за себе инструмент који име најбоље „лежи“.

Гитара

Клавирске композиције Дора Сибинчић савладала је без потешкоћа због чега јој се јавила жеља да научи да свира још један инструмент.

– Уколико не наставим формално музичко образовање, клавир ћу наставити да свирам код куће, а планирала сам да научим да свирам гитару. То ми је жеља и преда мном је одлука да ли ћу узети приватне часове или на неки други начин да савладам свирање гитаре – казала је Сибинчићева.

Related posts

ПУНИХ 38 ГОДИНА ЂАЦИМА ПРЕНОСИЛА ПРВА ЗНАЊА

admin

СПУСТОМ ЧАМЦИМА ИСТРАЖУЈУ ТАЈНЕ УКРИНЕ

admin

„Гора преображења“ филмска
сага о Светом Сави

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još