Спорт

Улична трка окупиће дјецу,
родитеље, полицајце, војнике

Прва улична трка кроз Дервенту, која ће биће одржана сутра, окупиће све категорије атлетичара који ће се такмичити у 26 категорија.

Потпредсједник Атлетског клуба „Дервента“ Далибор Врховац казао је да је ријеч о класичној уличној трци и да ће учесници у зависности од узраста трчати дионице од 80 до 3.000 метара.

– Међу такмичарима имаћемо школарце, родитеље, припаднике полиције и војске, дјецу са посебним потребама, као и малишане вртићког узраста и то, како је за сад најављено, око 60 малишана из дервентског вртића „Трол“ и око 30 малишана из Брода – рекао је Врховац додавши да је пријава учесника за трку могућа и на сам дан трке.

– Учешће су најавили и атлетски клубови из БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске – рекао је Врховац.

Он је подсјетио да је прва трка планирана од 16.30 часова са Трга ослобођења, а посљедња у 19 чсова.

– Што се тиче временских услова, пратимо временску прогнозу из часа у час и по свему судећи неће падати киша, тако да се држимо првобитног плана, без измјена – рекао је Врховац додавши да котизација по учеснику износи пет марака, а сав прикупљени новац биће дониран Удружењу родитеља дјеца и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“.

Улична трка у Дервенти уврштена је у календар Атлетског савеза Републике Српске и БиХ, као и у календару Европске атлетике.

Генерални покровитељ трке је Градска управа Дервента, уз Министарство породице, омладине и спорта РС.

Затварање улица

Због одржавања уличне трке у периоду од 16 до 19 часова за саобраћај ће бити затворени дијелови улица Стевана Немање и 1. маја, Улица Николе Тесле, дио Улице Краља Петра Првог и Трг православља.

Related posts

Мирослав и Павле Милојевић
тријумфовали у Бугојну

Derventski List

Реми послије
„трилер“ завршнице

Derventski List

ЗДРАВЉЕ ВАЖНИЈЕ ОД ТАКМИЧЕЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još