Култура

УМЈЕТНИЦИ УСКОРО ПОД ЈЕДНИМ КРОВОМ

Дервентски умјетници, те поштоваоци умјетности и културе могли би ускоро да буду окупљени у клуб, како би културни радници и таленти били под истим кровом.

Идеја за оснивањем клуба потекла је овог љета, када се родила и манифестација „Љетна арт сцена“, а иницијатива је стигла из Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ која важи за стјециште културних дешавања.

– Наша идеја је проистекла из самог одржавања „Љетне арт сцене“, која је допринијела циљу да се сви умјетници, без обзира каквом се врстом умјетности баве, окупе око истог циља. Први састанак о идеји оснивања клуба умјетника је одржан протекле седмице, како би им дали до знања да им је библиотека отворила своја врата за представљање радова, промоције, вјеже. Колико год смо у могућности помоћи ћемо и желимо да знају да могу да нам се обрате – рекла је директорица библиотеке Мирјана Плиснић.

Осим умјетности, клуб би могао да  има и ширу сврху, а умјетници су то показали протеклих дана када су одазвали на позив за помоћ четворогодишњој дјевојчици из Добоја. Ријеч је о донацији књига или слика које ће бити изложене у Добоју, те ће новац прикупљен од продаје умјетничких дјела бити намјењен за лијечење обољеле дјевојчице.

Related posts

„НЕМАЊИЋИ“ ДОНИЈЕЛИ РАСКОШ КРАЉЕВИНЕ

admin

Промоција „Записа о времену и
људима дервентског краја“ сутра

Derventski List

Промоција „Мозговерзума“ сутра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još