Култура

УМЈЕТНОСТ У ПУНОМ ЗАМАХУ

Наставак „Љетне арт сцене“ поново је вечерас на платоу испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ окупио дервентске умјетнике, а подршку овој манифестацији дали су Дервенћани свих узраста.
– Ово је заиста један велики догађај који је свакако Дервенти недостајао. Драго ми је што су организатори покренули „Љетну арт сцену“, наравно добијајући подршку од локалне заједнице, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, директорице Мирјане Плиснић као и осталих запослених, те и свих оних који се баве културом у Дервенти. Мени је драго што сам дио свега овога, јер прије свега желим да се сврставам међу оне који воле умјетност. Када говоримо о некој мојој умјетности, онда морам истаћи да је то на неком аматерском нивоу, да ја то радим за своју душу , али свакако излагање вечерас подразумијева велику подршку свима који се баве културом и умјетношћу – рекла је учесница вечерашњег програма Гордана Симић.

Ни остали учесници нису крили задовољство чињеницом да су успјели у мисији да граду дају умјетнички печат.

– Мени јако импонује ова идеја и укључивање у овакав догађај, јер се ми запослени у Народној библиотеци одувијек трудимо да сви људи који су умјетници и љубитељи умјетности препознају нашу установу као своју кућу. Истовремено, осјећала сам потребу да дам свој допринос овоме свему – рекла је Сања Томинчић чланица рецитаторске секције СКУД-а „Дервента“ објашњавајући да је програм који су припремили посвећен животу и тренутку у коме се налазимо.
Свој умјетнички допринос дала је и професорица ликовне умјетноси Јелена Бардак.
– Увијек ми је драго кад се дешавају овакве манифестације и увијек се радујем кад неко организује нешто да привуче различите генерације. Надам се да ће се мало више укључити млади људи, да ће их овакви догађаји подстаћи да покажу своје таленте – рекла је Бардакова истакавши да оваквих догађаја не може бити вишка, нарочито када се организују у хуманитарне сврхе.
Музичку пратњу рецитаторско сегменту на гитари свирао је Милош Матић, наставник музичке културе.
„Арт сцена“ бице настављена и наредних дана када друга група умјетника добија прилику да суградјанима покаже свој опус.

Related posts

Да сада треба да се „пробијам“ не знам одакле бих почео

admin

Богато стваралаштво употпуњено новом књигом поезије

admin

Евити Бојковац повеља
„Павле М. Адамов“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još