ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

Упозорење на обилне падавине до петка

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на обилне падавине до петка, 1. априла.

Како је наведено у метеоролошком билтену, данас се очекује постепено јачање југозападног вјетра. У првом дијелу дана вјетар умјерен до јак, удари од 40 километара на час до 60 километара на час, у вишим предјелима на западу и југу више од 70 километара на час.

Увече и током ноћи на четвртак на сјеверу вјетар слаби, а у Херцеговини, на југоистоку и југозападу вјетар јача уз олујне ударе и преко 80 километара на час.

Почеће киша у Херцеговини и на југозападу која у ноћи постепено јача. У овим предјелима се очекује око 10 до 30 милиметара кише.

У билтену је наведено да су за сутра најављене јаче падавина на југозападу и у Херцеговини. На западу – у регији Крајине до Бањалуке очекује се од 20 до 40 милиметара кише. У предјелу Херцеговине до краја дана се очекује око 70 до 90 милиметара кише, локално од 90 до 120 милиметара кише по метру квадратном.

Најмање падавина сутра се очекује на истоку, дуж ријеке Дрине, и у Семберији гдје ће очекује мање од 20 милиметара кише. У Херцеговини и на југоистоку удари вјетра од 70 до 90 километара на час, у вишим предијелима понегдје и 100 километара на час, док ће на сјеверу вјетар бити слаб.

Први дан априла у Херцеговини се очекује око 20 до 40 милиметара кише, у осталим предијелима мање количине падавина.

Јака киша у кратком временском периоду у Херцеговини у четвртак може проузоковати појаву бујичних поплава.

За викенд снијег и мраз

Из Републичког хидрометеоролошког завода напомињу да се за наредни викенд очекује јаче захлађење уз прелазак кише у снијег, поготово на западу, као и да ће бити достављене додатне инФормације о захлађењу, појави снијега и могућег мраза.

(РТРС)

Related posts

САЈАМ ПРИВРЕДЕ ОД 21. ДО 23. АВГУСТА

admin

Мир Божији, Христос се роди

admin

„МАРА И ДЕРВЕНТСКЕ ЛОЛЕ“ РАСПЈЕВАЛИ КОРИСНИКЕ „ЗЛАТНОГ ЛУГА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još