ИзбориИЗДВОЈЕНО

УПУТСТВО ЗА БИРАЧЕ У ИЗОЛАЦИЈИ И ПОЗИТИВНЕ НА КОВИД

ОПШТИНСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

за бираче који су позитивни на КОВИД-19 и/или се налазе у обавезној изолацији у складу са актом надлежног органа

 Бирач, који је позитиван на КОВИД-19 и/или посједује акт надлежног органа о обавезној изолацији, због немогућности да лично оде на своје редовно бирачко мјесто на којем је уписан у извод из Централног бирачког списка, уколико жели да гласа, да би остварио бирачко право дужан је најкасније у року од 72 часа прије дана избора лично или путем другог лица, доставити Општинској изборној комисији Дервента захтјев за гласање уз помоћ посебног мобилног тима и ковертираног гласачког листића. Уз захтјев је обавезан приложити:

– медицински налаз који потврђује да је позитиван на КОВИД-19 и/или

– акт надлежног органа о обавезној изолацији.

Бирач којем је дијагностификован КОВИД-19 послије истека рока од 72 часа прије дана избора или на сам дан избора, захтјев за гласање путем ковертираног гласачког листића, дужан је доставити најкасније на дан избора уз достављање напријед наведене документације.

Захтјев за гласање путем ковертираног гласачког листића, треба да садржи име и презиме бирача, адресу становања и број телефона.

По добијању захтјева за гласање уз помоћ посебног мобилног тима и ковертираног гласачког листића, Општинска изборна комисија ће ступити у контакт са бирачем и дати додатна упутства о процедури и начину гласања уз помоћ посебног мобилног тима – КОВИД-19.

Захтјев се може доставити на е-mail адресу Општинске изборне комисије Дервента:

oikderventa@gmail.com, путем факса број 053/315-186 или непосредно путем другог лица.

Све неопходне информације могу се добити на контакт телефон Општинске изборне комисије Дервента 053/315-112.

 

Related posts

ОБИМАН ДНЕВНИ РЕД ПРЕД ОДБОРНИЦИМА 25. ЈУНА

admin

БЕЈБИ БУМ У СРПСКОЈ, ЗА ДАН РОЂЕНО 35 БЕБА

admin

СТИГЛО ПРОЉЕЋЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još