ИЗДВОЈЕНОНовости

Усаглашени правци дјеловања на предстојећим изборима

Социјалистичка партија подржаће заједничке кандидате коалиције која тренутно врши власт у Републици Српској за предсједника РС и члана Предсједништва БиХ на предстојећим општим изборима, а за Народну скупштину РС и Парламент БиХ окупиће коалицију са Народним демократским покретом Драгана Чавића и Српским народним покретом на чијем челу је Срђан Ранкић, који је као независни кандидат побиједио на изборима за начелника Братунца, договорено је на сједници Главног одбора странке која је данас одржана у Центру за културу у Дервенти.
На сједници се одлучивало о начину учешћа на овогодишњим изборима, приликом чега је истакнуто да они морају да буду одржани.
– Социјалистичка партија сматра да се избори 2. октобра морају одржати и да нема потребе да се траже начини за њихово неодржавање, иако у БиХ има оних који раде на томе да се избори не одрже. Сви предуслови за њихово одржавање постоје, а разријешено је и то питање о финансирању – рекао је предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић.
Додао је да би најкасније за двије седмице требало да буде држана сједница коалиције на којој ће бити одређени предсједнички кандидати.
– Ми из СП-а нећемо давати кандидате и очекујемо да то буду људи из СНСД-а, а постоје сви предуслови да наши кандидати побиједе, јер смо у претходним годинама много радили да бисмо то сачували и проширили наше повјерење. За Народну скупштину РС Социјалистичка партија имаће заједничку листу са НДП-ом и СНП-ом и ту одлуку смо донијели једногласно, а она је израз повјерења која у нашу партију имају бројни грађани, о чему свједочи и чињеница да ми сада имамо девет посланика у Народној скупштини – рекао је Ђокић додавши да ће социјалисти на тај начин допринијети профилисању политичке сцене у БиХ и смањењу политичких субјеката који појединачно учествују на изборима.
Истакао је да је Градски одбор СП у Дервенти један од веома успјешних одбора, а предсједник дервентског одбора партије Славен Гојковић подсјетио је да је ово друга сједница Градског одбора у Дервенти за непуних годину.
– Тиме је нама у Дервенти указана част, а руководство партије које предводи предсједник Ђокић показује који значај даје нашем Градском одбору и граду Дервента, у којем дуги низ година наши кадрови дају свој допринос развоју локалне заједнице кроз дјеловање у оквиру владајуће коалиције. Кадрови наше партије у Дервенти, а и широм Српске залажу се за обнову, развој и напредак – рекао је Гојковић.
Сједница Главног одбора посвећена је и обиљежавању 29 година дјеловања и рада Социјалистичке партије, која у јуну прославља рођендан.

Related posts

Дервенти 800.000 КМ за путну инфраструктуру

admin

РУСКИ ПРИВРЕДНИЦИ УПОЗНАТИ СА ПОТЕНЦИЈАЛИМА ДЕРВЕНТЕ

admin

РАЗМОТРЕНА ПИТАЊА ИЗ ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još