ИЗДВОЈЕНОНовости

Усвојене измјене Закона о легализацији бесправно изграђених објеката

Народна скупштина Републике Српске усвојила је синоћ, по хитном поступку, Закон о измјенама и допунама Закона о легализацији бесправно изграђених објеката којим се омогућава легализација индивидуалних стамбено – ословних објекта изграђених до 31. децембра 2013. године.

Законом је дефинисано да се ради о објектима чија је бруто грађевинска површина мања од 400 метара квадратних и који се налазе на дигиталним ортофото плановима Републике Српске.

Према овом закону легално изграђеним објектима сматрају се и помоћни објекти који су у функцији главног као што су гараже, љетње кухиње, оставе и слично, осим сложених објеката у смислу Закона о уређењу простора и грађењу, који су изграђени до 31. децембра 2013. године.

Парламент Српске усвојио је и Закон о обавезном здравственом осигурању којим се у знатној мјери уређује шири обим права осигураних лица приликом остваривања права на здравствену заштиту на терет средстава обавезног здравственог осигурања.

У вези са овим законом усвојени су и закључци клубова посланика СНСД-а, СП-а, ДЕМОС-а, УС, НПС-а и НДП-а према којима Народна скупштина обавезује Владу Републике Српске да предложи парламенту Српске измјене релевантних прописа којим ће се утврдити право на мјесечна новчана примања породицама са четворо и више дјеце, у којима је један од родитеља незапослен и то у року од 60 дана од дана ступања на снагу ових закључака.
Усвојен је и закључак ових клубова према којем Народна скупштина тражи од Владе да се до измјене релевантних прописа наведеним породицама у којима је један од родитеља незапослен обезбиједи исплата помоћи од 750 КМ на мјесечном нивоу.

По хитном поступку усвојен је Закон о измјенама и допуни Закона о пољопривредном земљишту, којим се уводи могућност замјене пољопривредног земљишта у својини Републике за пољопривредно земљиште јединица локалне самоуправе ради очувања земљишног Фонда за обављање пољопривредне производње.

http://www.glassrpske.com

Related posts

Могућност судског поравнања
од 6. до 17. новембра

Derventski List

У СРПСКОЈ ПОНОВО ОБАВЕЗНЕ МАСКЕ НА ОТВОРЕНОМ

admin

Дервенћанин Драган Вуковић
амбасадор у Грчкој

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još