Друштво

Усвојен Статут, акција даривања крви 18. новембра

Нови Статут Градске организације Црвеног крста Дервента усвојен је на данашњој ванредној сједници Скупштине организације, а донесена је и одлука о додјели захвалнице Црвеном крсту из Шведске, те за 18. новембар најављена трећа овогодишња акција добровољног даривања крви.

Секретар дервентског Црвеног крста Радислав Кујунџић казао је се усвајањем новог Статута усклађују акти Градске организације Црвеног крста са Законом о граду Дервента.

– Усвојена је и одлука да се додијели захвалница Црвеном крсту из Шведске који је донирао 192 пакета пелена за одрасле, а глави покретач акције је наш суграђанин Реуф Грачанлић, док је посредник био градоначелник Милорад Симић – објаснио је Кујунџић.

Додао је да ће 18. новембра бити одржана трећа акција добровољног даривања крви у овој години.

– Акција ће бити организована у просторијама Центра за културу од осам до 14 часова, а због чињенице да су залихе крви на минимуму и да свакодневно постоје захтјеви за дозама крви, позивам даваоце да се у што већем броју одазову акцији – рекао је Кујунџић.

 

Related posts

ЗАУЗМИТЕ МЈЕСТО У МАТЕМАТИЧКОЈ РАДИОНИЦИ

admin

Најезда крпеља напунила амбуланте

admin

Шетњом по Мотајици оснажују борбу против рака дојке

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još