Друштво

УСКОРО БОЉА СТРУЈА ЗА КОСТУР

Проблем мјештана насеља Костур са слабом струјом ових дана требало би да буде ријешен, с обзиром да је преузеће „Електро Добој“ почело санацију у рату оштећеног далековода и трафо станице.

Шеф Радне јединице Дервента Дарко Савић рекао је да ће ови радови коштати око 30.000 марака.

– Далековод који ће бити саниран дуг је око километар, док ће снага трафо станице бити око 50 киловат/ампера. Тај далековод напајаће насеље Костур, које тренутно има електро – енергетску инфраструктуру, али која квалитетом не задовољава технички прописане норме. Овом инвестицијом значајно ће бити побољшан квалитет и капацитет снабдијевања електричном енергијом насеља – рекао је Савић.

Сва постојећа домаћинства, а има их око 20, снабдијевају се електричном енергијом са трафо станице „Чардак 2“.

-Сама дужина те мреже је већа од два километра и усљед тога појављују се проблеми са напоном и квалитетом електричне енергије, тако да ће изградњом овог далековода и трафо станице те проблеме ријешити – рекао је Савић.

Мјештани Костура истичу их радује што ће проблеми које су имали бити превазиђени.

– До сада смо имали неједнак напон, а такво варирање напона може трајно да оштетити уређаје – рекао је Славен Кузмановић из овог насеља додајући да је управа „Електро Добоја“ уважила захтјеве мјештана и започела санацију електро – мреже.

Related posts

У току пријаве за обуку из ЦНЦ технологија

admin

ВОЋАРИ ДА ПРИПРЕМЕ ЗАШТИТУ ВОЋЊАКА ОД МРАЗА

admin

Симикић побједник Вашарског купа

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još