ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ускоро реновирање школских тоалета

Стварање бољих услова за ученике и запослене у Стручној и техничкој школи, послије замјене крова и пројекта енергетске ефикасности, којим је објекат школе „утопљен“, биће настављено реконструкцијом тоалета.

Овај посао дио је програма прекограничне сарадње између БиХ и Хрватске, а дио средстава за овај пројекат обезбиједиће град Илок, а дио Градска управа Дервента.

Како су из Градске управе објаснили до краја године биће потпуно реновирана три тоалета у Стручној и техничкој школи, и то два у приземљу и један на спрату школе. Посао реконструкције укључује замјену керамике, купатилских елемената, кречење, те нове инсталације.

– У оквиру програма прекограничне сарадње између БиХ и Хрватске, одобрено је финансирање пројекта реконструкције тоалета у Стручној и техничкој школи. Овај посао процијењен је на 35.000 КМ, од чега ће око 23.000 марака бити одобрено кроз пројекат, а преостала средства обезбиједиће град Дервента – навели су из Градске управе.

Директорица школе Стручне и техничке школе Бранка Јовић казала је да су тоалети у овој школи неусловни, те да је њихова реконструкција неопходна.

– Када је завршен пројекат енергетске ефикасности, којим није било предвиђено унутрашње уређење школе, инсистирала сам на томе да проблем тоалета треба ријешити у што краћем року – казала је Јовићева додајући да ће услови у објекту школе бити умногоме бољи послије завршетка овог посла.

Стручна и техничка школа током протекле године је „утопљена“ захваљујући пројекту енергетске ефикасности, у оквиру чега је замијењена столарија, нанесена дасада, урађена изолација крова и ревитализован систем гријања.

Кров

Реализацији пројекта енергетске ефикасности претходила је замјена крова на згради Стручне и техничке школе, што је финансирала локална управа са 40.000 марака.

Related posts

МАШИНЕ НЕ СТАЈУ НА БРОЈНИМ ГРАДИЛИШТИМА

admin

Због некоришћења сједалица за дјецу кажњено 837 возача

admin

Зелено свјетло за буџетске документе, скупштини други потпредсједник

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još