ИЗДВОЈЕНОНовости

УСКОРО СТЕПЕНИЦАМА ОД БИВШЕ ЗЕЛЕНЕ ПИЈАЦЕ ДО ТРГА

Изградња степеница између пјешачке зоне на Тргу ослобођења и некадашње зелене пијаце почела је данас, а циљ је да се родитељима и дјеци омогући лакши приступ Основној школи „Никола Тесла“.

Послије изградње пјешачког платоа поред ове школе, простор на којем су родитељи раније парикирали возила, сада је ограђен, те је на том мјесту у току изградња зелене површине. Ради се о потезу локалне управе чији је циљ већа безбједност ученика и свих других учесника у саобраћају.

– Ово је један од пројеката који се реализује у оквиру програма уређења градских улица и тргова, а циљ нам је да олакшамо кретање родитељима који дјецу довозе у школу „Никола Тесла“. У том смислу, они ће моћи да возило паркирају на бившој зеленој пијаци и доведу дијете до школе без обиласка околних зграда – кажу надлежни.

Осим тога, дио пројекта уређења градских улица и тргова је и пјешачка стаза код ОШ „Никола Тесла“, а радови се проводе у неколико фаза.

– Стари асфалт претварамо у пјешачку зону и у наредном периоду планирано је да овај дио буде зелена површина са клупама – додају надлежни.

Послови на ова два пројекта повјерени су „Геокопу“ и завршетак се очекује ускоро.

Паркинг

Из Општинске управе истичу да је режим паркирања на простору некадашње зелене пијаце исти као и у остатку града гдје се врши наплата.

– Паркинг се наплаћује радним даном од седам до 15 часова, а вријеме задржавања на паркингу које се толерише је 15 минута. Исти режим важи и за паркинг на бившој зеленој пијаци – казали су.

Related posts

Добровољни даваоци
данас могу да дарују крв

Derventski List

Дијелови Доње Лупљанице без струје

Derventski List

Уз молитву и налагање бадњака вјерници дочекују Божић

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još