Новости

Успјешно изведена ватрогасна
вјежба у вртићу „Трол“

Припадници Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице извели су данас у вртићу „Трол“ показну вјежбу „Пожар у предшколској установи“ демонстрирајући евакуацију  дјеце и запослених из установе, преглед просторија захваћених пожаром, одимљавање и гашење ватре.

Појашњавајући да се ради о редовној активности Професионалне ватрогасно  спасилачке јединице, старјешина Славен Пијетловић истакао је да је њоме показана спремност да се благовремено реагује на пожар и отклони опасност у предшколској установи.

– У вјежби је учествовало 12 припадника јединице и они су током вјежбе били подијељени у три сектора и то први који је био задужен за гашење пожара, други за одимљавање просторија, а трећи за преглед објекта – рекао је Пијетловић додавши да је уједно показана и спремност особља вртића да реагује и безбједно изврши евакуацију.  

Нагласио је да је циљ вјежбе остварен и да ова јединица својим капацитетима и људским ресурсима може да одговори на све изазове које се појаве у локалној заједници, а вјежба је показала и да руководство и запослени у вртићу „Трол“ знају шта треба да раде у случају пожара.

Ватрогасцима – спасиоцима током вјежбе на располагању су били и припадници Полицијске станице Дервента и екипа Хитне помоћи Дома здравља.

Замјеник градоначелник Синиша Јефтић похваливши припаднике ватрогасно – спасилачке јединице казао је да је вјежба била успјешна.

– Циљ Градске управе је опремљеност, али и спремност ватрогасно – спасилачке јединице, али и свих јавних установа. Осим тога, важно је и да постоји и да се развија свијест грађаја о понашању током ванредних ситуација – рекао је Јефтић напомињући да због будућег проширења вртића „Трол“, прилаз објекту, због веће фреквенције дјеце, треба да буде још безбједнији.  

Директорица „Тролa“ Гордана Симић захвалила се припадницима ватрогасне јединице на успјешно изведеној вјежби, оцјењујући да је сарадња са ватрогасцима веома добра током читаве године, и да су увијек на располагању предшколској установи.

Помоћник командира Полицијске станице Дервента Душан Дакић казао је да је показна вјежба показала и важност проходности путних праваца, како би да ватрогасно – спасилачке јединице могу несметано и на вријеме да реагују.

– Апелујем на све возаче да воде рачуна о томе гдје остављају аутомобиле, али и да радници установа својим примјером покажу како треба да се понашају у саобраћају – истакао је Дакић.

Показној вјежби присуствовали су и представници Градске  управе Славен Пашалић, Горан Вукмирица и Станиша Микеревић, самостални стручни сарадник за планирање и организацију Цивилне заштите Драгољуб Кукић, представници Полицијске станице и Градске борачке организације, одборници, те припадници словеначког ЛОТ тима ЕУФОР-а. Активности ватрогасаца помно су пратили и малишани из „Трола“, заједно са својим васпитачима.

Related posts

ДОНЕСЕНА НАРЕДБА О РАДНОМ ВРЕМЕНУ, НА СНАГУ СТУПА СУТРА

admin

Дневним редом доминирају планови
јавних установа и кадровска питања

Derventski List

Постојеће мјере у Српској продужене до 12. октобра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još