ИЗДВОЈЕНОНовости

Успјешно изведена вјежба талачке кризе (ФОТО)

Полицијски службеници Полицијске станице Добој, припадници Јединице жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, Управе за полицијску подршку и Полицијског преговарачког тима одржали су данас на Бабином брду тактичку вјежбу са сценаријем рјешавања талачке кризе.

Циљ је био увјежбавање и провјере обучености припадника МУП-а за организовање и координацију у кризним ситуацијама, а вјежби су присуствовали министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор Полиције Синиша Кострешевић.

Лукач је објаснио да је у питању тактичко – показна вјежба, односно да се ради о сценарију талачке ситуације гдје су терористи узели већи број таоца, те да акција спасавања талаца траје већ неколико часова.

– Уз ангажовање свих наших ресурса, преговарачки тим је успио да извуче одређени број талаца, али како нису успјели да спасу све, одлучено је да је неопходно дјеловање припадника Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије који су извели брзу акцију ослобађања талаца, те хапшења терориста – појаснио је Лукач који је честитао свим учесницима на успјешно изведеној вјежби.

Он је додао да овакве вјежбе имају за циљ да унаприједе дјеловање и све активности Министарства унутрашњих послова, те најавио да ће бити још оваквих акција, а све како би се безбједност грађана подигла на виши ниво.

Вјежбу је организовао Центар за обуку Министарства унутрашњих послова за посебно организовање и координацију у кризним ситуацијама.

Послије вјежбе, градоначелник Милорад Симић организовао је ручак за министра и директора Полиције, а којем је присуствовао и шеф Клуба посланика СНСД у Народној скупштини Игор Жунић.

Related posts

Породична медицина идуће седмице радиће у првој смјени

admin

Расписан позив за суфинансирање боравка дјеце у приватним вртићима

admin

Конституисање нових савјета
већ идуће седмице

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još