Друштво

Успјешно савладава билијарске
технике и ниже петице

Најмлађи члан Билијар клуба „Грал“ Владимир Сибинчић са 13 година постао је јуниорски првак БиХ у билијару, а осим спорта који му итекако „иде од руке“, у клупама Основне школе „19. април“ доказао се као „вуковац“, а петице је наставио да ниже и у средњој школи.

Петнаестогодишњи Сибинчић члан је Билијар клуба „Грал“ од 2019. године, а од тада је своје знање из овог спорта укрштао са вршњацима на бројним такмичењима у БиХ и Србији.

– Мој највећи успјех је првог мјеста на јуниорском првенству БиХ у 2021. години. Ове године сам на истом такмичењу освојио треће мјесто. Био сам и „вуковац“ у основној школи, а одличан сам и ученик информационих технологија – каже Сибинчић којем није проблем да дневно одвоји два – три сата за тренирање билијара.

– Стижем све. Волим да пратим друге спортове, али само играм билијар. Као мали увијек сам волио гледати снукер. Са четири године тата ме је довео да пробам играти билијар и тако сам кренуо. Све више сам тренирао и почео да се такмичим. Тренутно сам једини јуниор у клубу  – додаје Сибинчић.

Потпредсједник Билијар клуба „Грал“ Петар Докић каже да је Сибинчић веома талентован за овај спорт.

– Владимир је једно дивно, вриједно дијете. Отац га је раније водио на турнире и тако је заволио билијар, а у на првенству БиХ у конкуренцији играча до 17 година, он је са 13 година освојио прво мјесто – испричао је Докић додајући да је пред младим Сибинчићем свијетла билијар каријера, с обзиром да успјешно усклађује школске обавезе са овим спортом.

Предрасуде

Билијар је, како каже Докић, за разлику од предрасуда које га прате, озбиљан спорт.

– Билијар је прилично компликована игра, ту велику улогу игра прецизност, али и способност комбинаторике. У БиХ има око 30 билијар клубова и влада велико интересовање за такмичење. Клубови су распоређени у више дивизија, којих сада има десет, а дервентски клуб припада добојској –  додао је Докић.

Related posts

СМОТРА ПАСА У НЕДЈЕЉУ

admin

Шест деценија пролетјело као 60 дана

admin

НАЈБОЉИ ЂАЦИ НАЈЉЕПША РАЗГЛЕДНИЦА ДЕРВЕНТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još