Друштво

Успјешно спаја право и књижевност

Књижевне боје Посавине, али и Правног факултета у Бањалуци, на најбољи начин представила је студентица друге године права Романа Балатуновић из Брода освојивши прво мјесто на манифестацији Дан правничке поезије и прозе која је одржана протеклог петка у Бањалуци.

Будући правници су своја дјела из поезије и прозе представили на градској говорници у Бањалуци, а манифестацију је организовао Студентски савез. Балатуновићева је истакла да је ово такмичење, које је први пут организовано у Бањалуци, веома лијепо искуство и прилика да упозна колеге студенте који као и она гаје љубав према прози и поезији.

– Нисам очекивала да ћу освојити прво мјесто и веома сам срећна због тога. Сматрам да правнички позив не искључује могућност бављења поезијом и прозом, те да стваралаштво не стаје изучавањем закона и прописа. Многи од мојих колега показали су велико знање и интересовање за писање и извођење поезије и прозе – казала је Балатуновићева додавши да се нада да ће Дани правничке поезије и прозе заживјети и постати традиционални.

Related posts

Од дворишта створили свој кутак раја

admin

ВЕЧЕ КУПОВИНЕ И ЗАБАВЕ У ПЕТАК

admin

Позивају суграђане да донирају књиге за школску библиотеку

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još