ИЗДВОЈЕНОХроника

УХАПШЕНА ЧЕТВОРИЦА ДЕРВЕНЋАНА ЗБОГ ПЉАЧКЕ „ДВОРЦА“

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука у сарадњи са Полицијском управом Добој, ухапсили су Дервенћане Д.С., Б.М., Ж.Ђ., и Д.Н. због сумње да су у мају опљачкали угоститељски објекат у Прњавору.

Како „Независне новине“ незванично сазнају, ухапшени су Драган Стевановић (28), Жељко Ђурић (20), Добривој Новић (25), Бојан Малетић (22), који се сумњиче да су опљачкали кафић „Дворац“ у Горњим Палачковцима у Прњавору.

– Полицијски службеници су идентификовали лица која се сумњиче да су 17. маја 2019. године употребом физичке снаге и подесног предмета, извршили кривично дјело у угоститељски објекат одакле су отуђили новац у износу од око 1.300 КМ, као и да су 23. маја 2019. године покушали извршити кривично дјело у исти угоститељски објекат – саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Пронађено је и одузето оружје за које се сумња да су лица посједовала приликом извршења кривичног дјела и које ће послужити као доказ у кривичном поступку.

Из Полицијске управе Добој данас је саопштено да се наведена лица терете за провалу у угоститељски објекат у Дервенти, одакле су крајем априла однијели око 2.600 марака.

– За пријављена лица Д.С., Б.М., Ж.Ђ. постоји основ сумње да су између 28. и 29. априла провалили у угоститељски објекат у Дервенти, одакле су украли око 2.600 КМ. Током криминалистичке обраде од Ж.Ђ. је одузет ловачки карабин са оптичким нишаном и аутоматска пушка, а од лица М.Б. је одузет пушкомитраљез – навели су из добојске полиције.

Такође, полицијски службеници Полицијске станице Дервента су 27. јуна ове године на подручју општине Дервента пронашли напуштен путнички аутомобил „Опел“.

– На основу наредбе Основног суда Дервента, а због сумње да би се у возилу могли налазити предмети који су намијењени за извршење кривичних дјела, наредног дана извршен је претрес, и том приликом су пронађене три фантомке, три пара рукавица и качкети, а који се предмети користе за маскирање приликом извршења кривичних дјела и  други предмети – додаје се у саопштењу ПУ Добој.

Након комплетирања и документовања предмета, против Д.С., Б.М., Ж.Ђ. ће бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „тешка крађа“, док ће против лица Ж.Ђ. и М.Б. бити достављен због недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

 

 

Related posts

УТВРЂЕНО КО ЈЕ ОСЛОБОЂЕН ПЛАЋАЊА ПУТАРИНЕ У РС

admin

Бројни малишани на тргу
дочекали дјечију нову годину

Derventski List

ВАТРОГАСЦИ УГАСИЛИ ПОЖАР НА АУТОМОБИЛУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još