ИЗДВОЈЕНОНовости

УЧЕНИЦИ БЕЗ СИМПТОМА

Зараза вирусом корона потврђена је код једног запосленог у подручној Основној школи „19. април“ у Кострешу, а обољели се одмах по запажању симптома изоловало – потврђено је данас из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Дервента.
Епидемиолог Дома здравља Дервента Милена Бјеговић Ђујић истакла је да нико од ученика нема симптоме.
– Неки од запослених у овој подручној школи су већ тестирани и налази су негативни, док за неке још увијек чекамо налазе. Важно је истаћи да према информацијама којим располажемо, нико од ученика нема симптоме – рекла је Бјеговић Ђујић.
Директор дервентског Дома здравља др Мирко Шаран рекао је да су кораци, предвиђени за овакве ситуације, већ предузети.
– Предузели смо кораке у складу са инструкцијама Института за јавно здравство РС – рекао је др Шаран.
Елвира Миљић, директор школе, каже да радник код којег је потврђена заразе не ради већ седам дана и да у том периоду ниједан ученик није имао никакве симптоме. Одржан је родитељски састанак и дате препоруке које је наложио епидемиолог.
– У школи се од првог дана наставе мјери температура свим ученицима и радницима и проводе се све мјере које је препоручио Институт за јавно здравство РС – каже Миљићева и додаје да је школа у сталном контакту са Хигијенско епидемиолошком службом дервентског Дома здравља и да се придржава њихових препорука.

Related posts

Слиједи „умивање“
школског ресторана

Derventski List

Врбица уз најмлађе

admin

ЂУРИЧИЋИМА УРУЧЕНА ПОМОЋ ОД ПРЕМИЈЕРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još