Култура

Ученици концертом
славили музику

Концертом „Viva la musica“ ученици Музичке школе из Основне школе “Никола Тесла“ представили су се вечерас публици, а на сцени су им се придружили и гости и о ученици Музичке школе „Константин Бабић“ из Прњавора.
Директор школе Љубиша Ђурић казао је да је ријеч о традиционалном концерту, који је прилика да ученици представе све оно што су научили и вјежбали са својим професорима.
-Ученици наше школе наступају у три класе, хармоника, гитара и клавир, а у гостима су нам ученици из прњаворске музичке школе – рекао је Ђурић.
Професорица Милијана Жунић додала је да се на концерту представило десет ученика дервентске Музичке школе од првог до шестог разреда, који су свирали композиције за хармоници, клавиру и гитаи.
-Угостили смо и двије наше бивше ученице које свирају клавир, и то Теодору Топић која сада похадја Средњу музичку школу „Владо Милошевић“ у Бањалуци и Марију Карановић која је сада на другој години Музичке академије у Бањалуци. Из Прњавора имали смо пет ученика који су свирали уз клавирску пратњу својих професора, ученицу са двије флауте, соло пјевачицу, хармоникаша и једног ученика са виолином – објаснила је Жунићева додавши да је у програму учествовала и Драгана Латиновић која је била ученица дервентске школе, која је завршила средњу музичку школу у Бањлуци, а затим дипломирала на одсјеку за клавир.

Related posts

Промоција књиге
о Светој Гори вечерас

Derventski List

„Крокодил“ употпунио дружину

admin

Миланка Благојевић представила свој књижевни опус

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još