Друштво

Ученици ОШ „Никола Тесла“ представљаће Дервенту

Завидан ниво знања о покрету, историјату и циљевима Црвеног крста показали су ученици дервентских основних школа на данашњем 20. такмичењу, а екипа Основне школе „Никола Тесла“ у саставу Стефани Станић, Маријана Балешевић и Војин Лејић, предвођени ментором Сандром Спремо, представиће се и на регионалном такмичењу у Добоју.

Пласман на регионалну смотру која ће бити одржана 17. новембра измакао је екипи Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње која је заузела друго мјесто у саставу Дајана Тадић, Андреа Станић и Марија Тутњевић, чији је ментор била Бранка Видић. Треће мјесто  заузела је екипа ОШ „19 април“ у саставу Лана Николић, Матеј Петровић и Софија Тодоровић, а ментор ове екипе је Дарко Керкез. Четврто мјесто припало је ученицима ОШ „Тодор Докић“ из Календероваца предвођени ментором Свјетланом Милијаш, а у саставу Владимир Чолић, Данило Миловановић и Маја Ђукић.

Ово је још једна традиционална активност коју проводи ова организација у чијем центру је подмладак Црвеног крста и њихова едукација, а како је истакао секретар дервентског Црвеног крста Радислав Кујунџић, ово такмичење је добар показатељ рада са младима.

– Наш циљ је да младе едукујемо о циљевима Црвеног крста, да се млади науче хуманом и племенитом понашању у животу, као и о значају Црвеног крста, постојању, историјату и идеји за његово основање, а великим дијелом заслуге за то носе наставници и професори који раде са њима, као и наша комисија – рекао је Кујунџић.

Related posts

Дан побједе над фашизмом, 9. мај нерадни дан

admin

Могуће да школски час буде продужен на 30 минута

admin

У РС од сутра употреба електронских рецепата

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još