Друштво

Ученици указали на важност чувања културе сјећања

Дан примирја у Првом свјетском рату обиљежен је јуче у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ предавањем и изложбом посвећеном сјећању на страдање.
Из школе су навели да су ученици школе предвођени Савјетом ученика и историјском секцијом, уз подршку педагога школе Ање Вукојевић, професора историје Александра Ђукића и вјеронауке Сање Вуковић организовали предавање.
– Ученици су се потрудили да нацртају Наталијину рамонду, називану и „цвијет феникс“, коју смо, окачену на ревер, носили остатак дана. Овим чином су све нас позвали да славимо примирје и престанак стравичних страдања и губитака, али и да чувамо културу сјећања и достојанство жртава – саопштено је из школе.
Дан Примирјa у Првом свјетском рату обиљежава се 11. новембра у знак сјећања на примирје потписано између савезника и Њемачке, које је означило уједно прекид непријатељстава и крај рата.

Related posts

Цвјетно – мирисни аранжмани идеалан поклон

admin

Фризер тражено и
перспективно занимање

Derventski List

Данас наступа прољеће

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još