ИЗДВОЈЕНОНовости

Уједињени у молитви и посту дочекати Васкрс

Традиција служења свете архијерејске литургије у другу сриједу Часног поста у Дервенти обновљена је посјетом и богослужењем епископа зворничко – тузланског Фотија, а окупила је велики број вјерника у Саборном храму Успења Пресвете Богородице.

Владика је вјерницима поручио да остану уједињени у молитви и посту, јер је то најчистији пут православља.

– Драго ми је да смо обновили стару традицију, да смо уједињени и да тиме показујемо да тежимо ка истом. Смисао нашег живота и јесте да тежимо да наша мисао буде христолика, да наше мишљење буде боголико и да усмјеравамо себе ка обједињењу са Богом у вјечном животу – рекао је владика позивајући вјернике да се достојно припреме за највећи хришћански празник Васкрс.

– Свједоци смо да нам пријети несташица хране и да ће силом прилика људи морати да посте и онај ко је припремљен за пост биће му лакше, тако да нас пост припрема, на првом мјесту за здравље и за спасење, а са друге стране за овоземаљске недаће. Зато, браћо, држимо се пута православља, светосавља, поштујмо молитву, ујединимо се у њој, причешћујемо се, призивајмо име Божије за помиловање и помоћ, у здрављу у болести, у кући и на путу и што достојније се припремимо за васкрсење Христово – рекао је епископ Фотије.

Владика је у посјети Дервенти боравио и крајем фебруара, када је свету архијерејску молитву служио у храму Преображења Господњег у Новом насељу.

Related posts

МАРЧЕЛО: НЕКУЛТУРА СЕ ШИРИ КАО КОРОВ

admin

За развој пољопривреде и села 489.000 КМ

admin

У несрећи у Лугу погинуо возач из Србије

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još