Култура

У Броду одржано „Покровско пјесничко саборовање“

Манифестација „Покровско пјесничко саборовање“ окупила је синоћ у Броду пјеснике, свештенство и љубитеље писане ријечи, а том приликом промовисан је и истоимени зборник.

Током промоције зборника у просторијама Светосавског дома, а који су издали Српски књижевни клуб „Вихор“ и Црквена општина Брод, а приредио предсједник „Вихора“ Ненад Симић, пјесници су рецитовали објављене стихове.

Симић је истакао да збирка садржи седамдесетак ауторских радова пјесника из Републике Српске, Србије, Словеније и Аустралије, а учешће у манифестацији имали су и Дервенћани Савко Пећић, Милорад Мишо Ђурђевић, Слободан Лејић, Оља Балешевић, Боро Петковић, Сњежана Кукић и Весна Марковић.

У име Савеза српске дијаспоре Словеније и Српске библиотеке „Вук Караџић“ из Љубљане, Симић је уручио специјална признања са златном значком, због постигнутих резултата у очувању српске културе баштине, протојереју -ставрофору Жељку Теофиловићу и Борачкој организацији општине Брод.

Учесници саборовања посјетили су храм Покрова Пресвете Богородице у Броду, упознавши се са његовом историјом, а уприличен је и наступ чланова Културно -умјетничког друштва „Душко Трифуновић“, а овој пјесничкој манифестацији присуствовао је начелник општине Брод Зоран Видић са сарадницима, представници Борачке организације Брод и други посјетиоци.

 

Related posts

Меденчевић у Дервенту
донио импресије из 11 земаља

Derventski List

Прерадовић и Грумић
представили нове збирке поезије

Derventski List

Представа „Женски разговори“ вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još