ИЗДВОЈЕНОНовости

У ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР УСЕЛИЛИ ПРВИ КОРИСНИЦИ

Геронтолошки центар уселио је данас прве кориснике, а ради се о 20 особа којим ће ова установа од сада бити други дом.

Како је казала в.д. директора ове установе Ђурђа Додиг Пијетловић почетак рада организован је уз поштивање свих мјера заштите од корона вируса, како би се могућност заразе свела на минимум.

– Поштујући препоруке Министарства здравља и социјалне заштите, за почетак усељавамо 20 корисника које су претходно тестирани, а без обзира што су свима резултати негативни услиједиће период изолације како за њих, тако и за све запослене – прецизирала је Додиг Пијетловић додавши да ће темпо пријема осталих корисника бити познат накнадно, а зависиће од епидемилошке ситуације.

Геронтолошки центар изграђен је на мјесту старе болнице, а намијењен је за смјештај избјеглих и расељених особа, те комерцијалних корисника. Капацитет установе је 100 мјеста, а поред смјештаја, корисници ће имати и здравствену његу.

Цијене смјештаја крећу се од 650 до 950 марака, а цијена зависи од типа смјештаја. Корисници ће бити распоређени у 17 модерно опремљених апартмана и 17 соба са адекватним просторијама за заједничка дружења, савремено опремљеном кухињом и рестораном, библиотеком, те фризерским салоном.

Геронтолошки центар дио је ЦЕБ 2 пројекта, којим се предвиђа укидање колективних и алтернативних видова смјештаја у БиХ, а у његову изградњу Секретаријат за расељена лица и миграције уложио је 2.690.000 марака од средстава Развојне банке Савјета Европе, док је општина Дервента учествовала са око пет милиона КМ.

Related posts

ДЕРВЕНТА КУПУЈЕ ТРИ РЕСПИРАТОРА

admin

НОВА НАРЕДБА О РЕГУЛИСАЊУ РАДА У ДЕРВЕНТИ

admin

ПОТВРЂЕН ЈОШ ЈЕДАН СЛУЧАЈ КОРОНА ВИРУСА КОД ОСОБЕ ИЗ ДЕРВЕНТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još