Друштво

У два одјељења мање ђака од планираних

Стручна и техничка школа објавила је данас резултате уписа послије другог јулског уписног рока, а послије којег су остала непопуњена одјељења кувара и обрађивача метала резањем у комбинованом одјељењу са браварима – заваривачима.

У први разред школске 2022/2023. године у Стручној и техничкој школи уписано је по једно одјељење четворогодишњих занимања ЦНЦ техничар, царински техничар, пословно – правни техничар и агротехничар, што је у складу са планом уписа, док су непопуњена остала одјељења кувара и комбиновано одјељење обрађивач метала резањем/бравар – заваривач.

Директорица школе Бранка Јовић казала је да ће бити затражена сагласност Министарства просвјете и културе РС за упис ђака у одјељењима која су остала непопуњена.

– Вјерујем да ћемо добити одобрење за упис јер смо задовољили минималан број од 16 ученика, с обзиром да је у одјељење кувара усписано 19 ученика, док је у комбиновано обрађивач метала резањем/бравар – заваривач од 24 предвиђених, примљено 18 ученика. Ако би се неко од ђака у међувремену јавио за упис у једно од ова два одјељења, а да испуњава услове уписа, био би примљен – рекла је Јовићева истакавши да су у ова два одјељења уписани и ученици са потешкоћама у развоју.

Додала је и да би током августа требао да стигне одговор из министарства у вези са уписом ђака у два непопуњена одјељења.

Резултати уписа:

 

Related posts

ИМИЦ додијелио три признања „Дервентско срце“

admin

УЧЕНИЦИ ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ УСПЈЕШНИ НА ТАКМИЧЕЊИМА

admin

„Пројекат седмица“ испуњен
бројним активностима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još