ИЗДВОЈЕНОНовости

У ДЕРВЕНТИ КРЕЋУ РАДОВИ ТЕШКИ ВИШЕ ОД 760.000 КМ

Начелник општине Милорад Симић потписао је данас уговоре са извођачима радова на пројектима за које су издвојена средства из капиталног буџета у вриједности од око 760.000 марака, а ријеч је о реконструкцији 30 локалних путева, уређењу центра града, те наставку изградње потпорног зида на Православном градском гробљу, као и изградњи ограде око Партизановог игралишта.

Уговор за прву фазу реконструкције путева вриједан је 456.000 КМ, док друга фаза обухвата послове на девет путних праваца и вриједна је 172.000 КМ Уређење трга поред Основне школе „Никола Тесла“ обухвата изградња цвијетњака и паркинга.

Начелник општине Милорад Симић казао је да се ради о пројектима од велико значаја, изразивши задовољство јер ће послове обављати дервентске фирме.

– Уговор који је са „Геокопом“ потписан за 30 путних праваца у руралном дијелу општине у вриједности од око 630.000 марака, учиниће Дервенту љепшом. Са истом фирмом смо потписали уговор за уређење центра града поред ОШ „Никола Тесла“ што ће донијети потпуно нову слику центру града. Фирма „ДСД Пројект“ градиће потпорне зидове на градском православном гробљу које проширујемо за 1.000 гробних мјеста, а то је посао вриједан 50.000 КМ, а овој фирми је повјерен и посао  ограђивања Партизановог игралишта, синонима дервентског рукомета, којим ће по завршетку радова управљати Спортски центар Дервента – објаснио је Симић додавши да поред данас потписаних уговора у припреми су и други пројекти, а подсјетио је и на актуелне радове

– У току је замјена крова на спортској сали Средњошколског центра, а у току су процедуре за другу фазу изградње новог ватрогасног дома, с обзиром да је прва фаза изградње у завршници. Такође, гради се и улица поред бившег ГП „Рад“, гдје ниче пословних облика. Власници објеката у овом дијелу, као и они који планирају да ту нешто граде, изводе земљане радове, фекалну и оборинску канализацију, док ће Општинска управа изградити расвјету у тој улици, као и тротоаре за шта је предвиђено 140.000 КМ. Планирани су и радови у улици поред парка „9. јануар“ вриједни 130.000 КМ – рекао је Симић.

Додао је да је у припреми и реконструкција расвјете у граду, те изградња одређеног броја нових расвјетних тијела у вриједности од 63.000 КМ.

– Поред планиране изградње водовода у јужном дијелу општине, тачније селима Горњи Церани, Доњи Церани, Горња Осиња, Доња Осиња, Црнча, Појезна, Мала Сочаница и дио Велике Сочанице, Дервента је у једном значајном инвестиционом циклусу – истакао је Симић.

ПУТЕВИ КОЈИ ЋЕ ДОБИТИ НОВИ ИЗГЛЕД

ПРВА ФАЗА:

– М16- Миланковићи- Мишковци;

– Легеновићи- Чолићи у Горњем Детлаку;

– Јевтићи и Панићи у Мишковцима;

–  Мандићи- Симићи у Доњој Лупљаници;

–  Калемчићи- Јошића баре у Осињи

–  Јутрићи у Дријену;

–  Споменик- Каменовац у Трстенцима;

– Томинчићи у Бишњи;

– Катанићи- Горњи Церани- Дејановићи- Горња Осиња;

– Доњи Детлак- излаз на магистралу.

– Изградња улице Свиленград у Лугу;

– Наставак пута у викенд насељу Дрин;

– Изградња пута Јошик- Петковићи у Горњим Календеровцима;

– Изградња пута у Дријену у засеоку Васић;

– Изградња пута засеок Митрићи у Рапћанима;

-Изградња пута засеок Даниловићи у Великој Сочаници;

– Изградња пута Шерег- Воча- црква у Великој Сочаници;

– Изградња пута Колонија- Радовановић- црква;

–  Реконструкција пута Рапћаним центар- мост и

– Реконструкција Осиња- центар.

ДРУГА ФАЗА:

– Гојковићи у Осињи;

– Станковићи- Јаћимовићи у Осињи;

– Бабићи- Ракићи у Осињи;

– Марићи- Радишковићи у Појезни;

– Жунићи у Појезни, као и изградње путева:

– Црнча- Дервентски Крњин;

– Појезна- Старчевићи- Илова;

-Прљача у Доњим Церанима;

– Брезици- гробље- Појезна такође у Доњим Церанима.

 

Related posts

УКРИНА НАДОШЛА, СИТУАЦИЈА ПОД КОНТРОЛОМ

admin

ПРЕМИЈЕР РС СУТРА У ДЕРВЕНТИ

admin

Бањска рехабилитација знак
подршке борачким категоријaма

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još