ИЗДВОЈЕНОНовости

У ДЕРВЕНТИ ПОД НАДЗОРОМ 503 ОСОБЕ, У РС СЕДАМ НОВИХ ЗАРАЖЕНИХ

У Дервенти су под надзором 503 особе и све су у кућној изолацији, једна особа је обољела од COVID-19,  а једна је тестирана и налаз је био негативан, саопштено је из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља.

– Опште стање обољелог пацијента је добро и налази се у кућној изолацији. Током претходна 24 часа под надзор је стављено десет особаи то по двије из Србије и Аустрије, по једна из Њемачке, Словеније и Хрватске, те четири из контакта са лицем које је у изолацији. За три особе је истекао период изолације – саопштено је из Дома здравља.

Додали су да је јуче извршена дезинфекција предузећа „ИСО-ТЕХ“, „Дигитал“ и „Естетика дент“.

У Републици Српској регистровано је седам нових случајева заразе вирусом корона и све особе су у кућној изолацији или су у карантину, рекао је данас министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић на конференцији за новинаре о тренутној епидемиолошкој ситуацији у РС.

У питању су три жене и четири мушкарца, а са ових седам случајева број обољелих се попео на 121.

Једна особа је из Бањалуке, двије из Градишке, три из Козарске Дубице и једна из Добоја.

– Када је у питању Добој, у питању је љекар из добојске болнице, који није радио посљедњих седам дана. Биће испитани сви његови ризични контакти. Када је у питању Градишка, то је секундарни контакт, који је у вези са трећим бањалучким кластером – појаснио је Шеранић и додао да ће све особе којима се потврди вирус корона бити пребачене у карантин у Бањалуци.

Додао је да је у Козарској Дубици у питању породични случај.

– У Бањалуци је потврђен случај породичног контакта са супругом – појаснио је Шеранић.

У посљедња 24 сата тестирано је укупно 75 особа, од тога је 31 особа из карантина у Градишци и сви су негативни. Шеранић је додао и да је јуче почело тестирање особа смјештених у карантину у Шамцу.

– На одјелу на УКЦ-у РС је 21 особа, од којих десет чека резултате и особе на клиници које су са средње тешком и тешком сликом – рекао је Шеранић.

Додао је да је под здравственим надзором у РС 16.443, док је 1.041 особа изашла из надзора.

Related posts

ДОМ ЗДРАВЉА ОДРЕДИО ДЕЖУРНЕ БРОЈЕВЕ ТЕЛЕФОНА

admin

Шеталиште безбједније уз потапајуће стубиће

admin

Слиједи „умивање“
школског ресторана

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još