ИЗДВОЈЕНОХроника

У Добоју заплијењена 73 килограма кокаина

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске јуче су на подручју Добоја, заплијенили око 73 килограма кокаина.

– Одузети кокаин је у БиХ транспортован сакривен у пошиљци друге наручене робе која се увозила у БиХ – саопштено је из Полицијске управе Добој.

Истрага се проводи под надзором Тужилаштва БиХ, a у сарадњи са партнерским агенцијама држaва Европске уније и Европолом.

Полицијски службеници МУП-а Српске настављају да предузимају све законом предвиђене мјере и радње у циљу расвјетљавања кривичног дјела „организовани криминал“ у вези са „недозвољеном производњом и прометом опојних дрога“.

Тужилаштво: Дрога вриједна више милиона евра

Тужилаштво БиХ које руководи истрагом у којој је заплијењена рекордна количина дроге, саопштило је да се ради о кокаину који на илегалном нарко тржишту вриједи више милиона евра.

– Поступајући под надзором Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске реализовали су запљену од 73 кг опојне дроге “кокаин” на подручју Добоја, која је кријумчарена сакривена у пошиљци друге наручене робе која се увозила у БиХ – саопштили су из Тужилаштва БиХ.

Наводе и да се ради о једној од највећих запљена опојне дроге кокаин у постдејтонској БиХ.

– Истрага се спроводи у сарадњи са партнерским агенцијама држава Европске уније и Европолом. Тужилаштво БиХ наставља истрагу са циљем потпуног расвјетљавања и документовања незаконитог дјеловања и извршења кривичних дјела организовани криминал у вези са неовлаштеним међународним прометом опојних дрога у овом предмету- саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У интересу истраге, Тужилаштво БиХ у овом тренутку не може давати више информација за јавност.

 

Related posts

Трећи пут ће РС повести у бољи живот

admin

Будућим средњошколцима представљена занимања

admin

Због таблица кажњено 160 возача

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još