ИЗДВОЈЕНОНовости

Дервенћани у одличној атмосфери
на тргу дочекали Нову годину

Многобројни Дервенћани православну Нову годину вечерас су традиционално дочекали на градском тргу уз ватромет, коло и кувано вино, а за добру атмосферу бројне публике побринуо се Пеђа Меденица.
Вече је започело анимацијама за најмлађе уз Дједа Мраза, Баку Мразицу и принцезу, те осликавање лица, док су многи са нестрпљењем чекали наступ чланова КУДМ-а „Босиљак“.
Пола часа прије поноћи у Саборном храму Успења Пресвете Богородице служен је молебан.

У поноћ се многобројним окупљеним обратио градоначелник Дервенте Милорад Симић честитавши православну Нову годину свим православцима.

– Мир Божији, Христос се роди. Нек је свима срећно и Богом благословено ново 2023. љето Господње. Моја порука за ново љето јесте да будемо срећни, задовољни и да показујемо љубав другима. Овај празник је исконски и треба га празновати уз звук звона, ватромет, лијепу музику и оволики број добрих људи, првенствено Дервенћана. Желим свима да у њихове домове уђе љубав, срећа и оно што носимо добро у себи – рекао је Симић.

Организатор дочека, уз покровитељство Градске управе, било је Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, а предсједник овог друштва свештеник Далибор Ђекић захвалио је свима који су помогли и подржали да православна Нова година буде на овај начин дочекана у Дервенти.

Суорганизацију вечерашње манифестације понијеле су и Туристичка организација града и Народна библиотека „Бранко Радичевић“, а чланови организационог одбора Биљана Теофиловић и Ђурђа Додиг – Пијетловић захвалиле су се учесницима на програму.
Народна библиотека „Бранко Радичевић“ ове године по први пут је учествовала у организацији са сопственим капацитетима.

– По први пут ове године Драмски студио који дјелује под окриљем библиотеке учествовао је са својим члановима. Жељели смо да приредимо најмлађима један кутак, тако да посебно за њих приредимо нешто за то вече кроз анимације, фотографисање и подјелу слаткиша – казала је директорица библиотеке Мирјана Плиснић.

Related posts

Црнча чува сјећање
на 15 погинулих бораца

Derventski List

„ЧЕКАОНИЦА“ ПОЗДРАВЉЕНА АПЛАУЗИМА

admin

РЕКОРДАН БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У РС, 242 НОВА СЛУЧАЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još