ДруштвоИЗДВОЈЕНО

У Стручној и техничкој школи почели „Дани читања“

Значај читања, као претече знања из свих области са којима се још у школским клупама сусрећу млади Дервенћани, ученицима Стручне и техничке школе биће представљен ове седмице кроз кампању Министарства просвјете и културе РС „Читајмо заједно“.

Кампања, која ове године има слоган „Да не останемо без ријечи“, има за циљ популаризацију књижевника, књижевности, културе читања и развоја читалачке публике.

Током „Дана читања“ у свим школама и библиотекама у Републици Српској биће организоване активности које популаризују књижевност и културу читања, а како би се утицало на стварање читалачке публике од најранијег узраста.

Директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић казала је да ће „Дани читања“ у овој школи трајати дана, односно три школска часа.

– Данас смо угостили дервентског књижевника Милорада Мишу Ђурђевића који је са нашим ученицима подијелио своје виђење чињенице колико је важна култура читања, а првог дана свој допринос даће и професорица српског језика у нашој школи Душица Станковић Ђукић. Другог дана предвиђено је да значај читања, из угла историчара, ђацима представе професор историје Срђан Ђукић и књижевница Александра Мариловић, док је у сриједу читање са вјерског аспекта ученицима приближио професор православне вјеронауке Драган Милојевић – објаснила је Јовићева.

Професорица Душица Станковић Ђукић казала је да циљ ове кампање да се књига врати ученицима, али да се ученици врате књизи.

– Задатак нас, професора, јесте да усмјеравамо ученике да граде љубав према књизи, писаној ријечи и читању, да читају са разумијевањем и развијају културу изражавања – додала је Станковић Ђукић.

„Данима читања“ присуствовали су полазници рецитаторске секције.

Related posts

АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ 5. ДЕЦЕМБРА

admin

У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ ПРВИ ПУТ СЈЕЛА 192 ПРВАЧИЋА

admin

Гледајући у небо одбројавају дане до жетве

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još