ДруштвоИЗДВОЈЕНО

У ТОКУ ЗАМЈЕНА КРОВА НА СТРУЧНОЈ ШКОЛИ

На објекату Стручне и техничке школе у току је замјена крова, захваљујући којем ће прокишњавање у учионицама постати прошлост.

Ријеч је о радовима вриједним 40.000 марака који се финансирају из буџета општине Дервента.

Директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић казала је да су радови почели прије десетак дана, а за исто толико би требало да буду завршени.

– Школа је у циљу побољшања услова извођења наставе, аплицирала на више пројеката, међу којима је и Пројекат енергетске ефикасности, за који је потписан меморандум прије двије године, а који би подразумијевао замјену крова, столарије, фасаде и централног гријања. Међутим, реализација тог значајног пројекта још увијек није услиједила, а лоше стање крова онемогућило је  извођење наставе у учионицама које се налазе на спрату – казала је Јовићева.

Додала је да су у циљу рјешавања овог проблема затражили помоћ локалне управе, те су за те потребе издвојена средства из буџета општине.

– Кровни покривач који је био у катастрофалном стању је скинут, реконструисана је кровна конструкција, постављена изолација, након чега је услиједило постављање олука. Ускоро би требало да започну завршни радови, тачније, покривање лимом читавог крова, што ће ову школу довести у функционално стање и омогућити безбиједно одвијање наставе – рекла је Јовићева.

Она је истакла да ће, када у потпуности буде завршено реновирање, услови у овој школи бити много бољи.

У Одјељењу за стамбено – комуналне послове потврдили су да вриједност радова износи 40.000 КМ.

– Овај пројекат се реализује због саме хитности ситуације, у циљу побољшања услова за извођење наставе у Стручној и техничкој школи – рекли су у Одјељењу.

Настава

Због радова који су у току, настава се не одвија у објекту Стручне и техничке школе, а ученици су премјештени у зграду СШЦ „Михајло Пупин“ и једним дијелом у објекат старе гимназије, гдје је у празне просторије, привремено, пренесен потребан намјештај из Стручне и техничке школе.

 

Related posts

„Троловци“ данас у посјети Градској управи

admin

Матурантима приближени
студијски програми

Derventski List

Славиша Павловић нови
командир дервентске полиције

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još