ДруштвоИЗДВОЈЕНО

У току пријаве за трећу дозу вакцине

Вакцинација становништва додатном, трећом дозом вакцине против вируса корона биће могућа и у дервентском Дому здравља, а у складу са тим почеле су пријаве заинтересованих за имунизацију.

– Трећу дозу вакцине могу примити особе које су другу дозу вакцине примиле прије шест и више мјесеци, односно прије 31. марта, а заинтересовани могу да се пријаве код свог породичног љекара. На основу тих пријава биће формирани спискови за вакцинацију – објаснили су из Дома здравља додавши да су приоритетне категорије становника за бустер вакцину исте као и при вакцинацији првом дозом.

– У приоритетне групе спадају просвјетни и здравствени радници, те корисници и запослени у домовима за старија лица, које очекујемо ускоро да нам доставе своје спискове заинтересованих, те старији од 65 година и хронични болесници – најавили су из Дома здравља.

Републички штаб за ванредне ситуације задужио је Институт за јавно здравство РС да почне вакцинацију становништва бустер дозом, а имунизација ће се проводити у домовима здравља.

Related posts

Светосавски бал ујединио
Дервенћане у доброчинству

Derventski List

РАЗБОЈНИЦИ УПАЛИ У КУЋУ, СА ЖЕНИНИХ РУКУ СКИДАЛИ ПРСТЕЊЕ

admin

Право на регресирани дизел остварило још 148 произвођача

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još