ИЗДВОЈЕНОНовости

У ТОКУ „УТОПЉАВАЊЕ“ СТРУЧНЕ И ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ

Ученици и запослени у Стручној и техничкој школи ускоро ће имати много боље услове за извођење наставе, јер је у току реализација пројекта енергетске ефикасности која подразумијева замјену столарије, изолацију крова, ревитализацију система гријања, те наношење термо фасаде.

Ради се о пројекту који за циљ има „утопљавање“ објекта, те чување енергије, а када буде окончан, прокишњавање и хладне учионице у овој школи биће прошлост.

Директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић казала је да се реализација пројекта односи на главну зграду, али и на помоћне објекте, те да би радови требало да буду завршени у року од четири мјесеца.

– Ми смо за пројекат енергетске ефикасности аплицирали  још 2016. године, а у оквиру њега требало је да буде замијењен и кров. Међутим, како нисмо знали када ће започети његова реализација, а кров на објекту школе је прокишњавао, локална управа нам је прискочила у помоћ и одобрила 40.000 марака за замјену крова. Сада ће кров бити додатно изолован – истакла је Јовићева казавши да се радови обављају према приоритетима.

– До сада је замијењена столарија, а слиједи ревитализација система за гријање како би се учионице могле загријавати већ почетком овогодишње гријне сезоне  – рекла је она.

Јовићева је изразила задовољство што ће услови за наставу бити много бољи и квалитетнији, изразивши захвалност локалној управи и народном посланику Игору Жунићу за разумијевање.

– Наишли смо на предусретљивост с њихове стране и помоћ при аплицирању и реализацији пројекта енергетске ефикасности што нам много значи – казала је Јовићева.

Радови на школи повјерени су фирми „ЕХТА-Р, а пројекат је проводи Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС.

Унутрашњи радови

С обзиром да Пројектом енергетске ефикасности нису предвиђени унутрашњи радови у објекту школе, обнова тоалета, замјена намјештаја и кречење просторија биће идући циљ.

– Рјешавање ових преосталих проблема биће наш идући циљ – казала је Бранка Јовић.

Related posts

Дервенти трећи пут узастопно позитиван ревизорски извјештај

admin

Најављено окупљање припадника
103. бригаде ХВО-а чиста провокација

Derventski List

Савиндан прослављен
у духу просвјетитељства

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još