ИЗДВОЈЕНОНовости

У ЈУНУ СТИЖЕ 50 ГОСТИЈУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Основци из двије школе из Гњилана са Косова и Метохије, њих 50, у пратњи четири наставника и два возача боравиће од 16. до 23. јуна у Дервенти.

Дјеца ће бити смјештена у породице код својих вршњака, који су се у школама пријавили да желе да угосте другаре, а припреме за њихов долазак су у току.

– И ове године нам долазе дјеца из школа из Шилова и Партеша, а дервентске школе организују смјештај. По 25 ученика требало би да буде смјештено у породице ђака који похађају основне школе „Никола Тесла“ и „19. април“ – казали су у Општинској управи.

У школама истичу да су се дјеца у договору са родитељима код својих разредника пријавила и да су већ распоредили госте који треба да стигну.

Дервента је једна од 18 локалних заједница које ове године учествују у пројекту „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“, који осму годину заредом организује Одбор за помоћ Србима Космета.

Дјеца са потешкоћама

У Републику Српску стиже 950 дјечака и дјевојчица који ће у породицама домаћина боравити седам дана, а први пут, како је најављено, долазе и дјеца са потешкоћама у развоју.

Related posts

УМЈЕТНИЧКИ ШТИХ ДЕРВЕНТЕ ОДЗВАЊАО БАНСКИМ ДВОРОМ

admin

Задовољство корисника
и даље главна водиља

Derventski List

Обиљежен Дан
полиције Републике Српске

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još